Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mingea oficială de la EURO 2024 conține senzori de mișcare care trimit date în timp real. Ce le cer oficialii arbitrilor

UEFA a organizat în aceste zile sesiuni de lucru cu reprezentanţii echipelor calificate la EURO 2024.  

Antrenorii şi oameni din staff de la toate cele 24 de selecţionate calificate au participat la evenimentul UEFA de la Düsseldorf. S-a discutat despre arbitraj, obligaţii media, marketing, dopaj, integritatea jocului, securitate, sustenabilitate, transport şi organizare.

Roberto Rosetti, directorul general al arbitrajului UEFA, a prezentat câteva dintre directivele şi liniile care vor fi trasate arbitrilor la competiţia din această vară, punându-se un accent clar pe respectarea oficialilor de meci.

*EURO 2024 va fi transmis în direct pe PRO TV, Pro Arena și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie

“Avem exact aceeaşi slujbă ca şi dumneavoastră când ne pregătim să ne alegem echipa”, le-a spus Rosetti antrenorilor, care a continuat: “Suntem în proces de selectare a arbitrilor, iar cei mai buni arbitri vor fi selectaţi, fără altă condiţie”.

Citește și
marcel ciolacu, olaf scholz
Mingea Euro 2024 ajunge la Ciolacu. Premierul României: ”Acum e timpul României să înscrie!”

“Comportamentul inacceptabil al jucătorilor este o problemă pentru arbitrii. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Jucătorii vă urmăresc şi, dacă voi sunteţi calmi, la fel vor fi şi ei”, a explicat Rosetti. “Haideţi să evităm cartonaşele inutile şi să protejăm imaginea jocului”.

Mingea oficială de la EURO 2024 are senzori de mișcare

Între 18 şi 20 de arbitri şi colegii lor asistenţi vor fi selectaţi pentru EURO 2024, aceştia urmând să fie confirmaţi la sfârşitul lunii aprilie. A

rbitrii îşi vor avea baza în timpul turneului la Frankfurt, iar oficialii VAR vor avea sediul la Leipzig. În perioada 13-16 mai va avea loc un atelier de lucru cu arbitri selectaţi pentru a fi prezenţi la EURO 2024.

EURO 2024 va fi cel mai avansat EURO din punct de vedere tehnic până acum, cu tehnologie de minge conectată la sistemul VAR, ofsaid semi-automat şi tehnologie pentru linia de poartă pentru prima dată.

Mingea oficială conţine senzori de mişcare care trimit date precise în timp real, ajutând oficialii UEFA de meci şi VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut în rezolvarea incidentelor de ofsaid, henţ şi penalty.

Datele vor fi, de asemenea, folosite pentru a crea grafice şi vizualizări TV, asigurând beneficii fanilor de acasă, precum şi jucătorilor de pe teren.

Numărul jucătorilor unei echipe ar putea crește de la 23 la 26

Rosetti a explicat abordarea VAR cu sintagma “Interferenţă minimă pentru beneficii maxime”. Cu alte cuvinte, VAR va interveni doar atunci când există dovezi ale unei greşeli clare şi evidente. “Vrem ca arbitrii să ia decizii pe teren. Ne dorim să folosim VAR numai atunci când există dovezi clare ale unei greşeli”, a spus Rosetti. .

“În cazul unor faze de ofsaid la limită, le cerem arbitrilor asistenţi să ţină steagul jos. Să îl ridice doar dacă sunt siguri. Dacă nu sunt 100% siguri, trebuie să ţină steagul jos. Avem tehnologia avansată care poate interveni în cazul unor erori”, a explicat Rosetti.

În timpul evenimentului, UEFA a profitat de ocazie pentru a discuta cu antrenorii adunaţi despre mărimea echipelor pentru viitorul turneu. Echipele EURO 2024 sunt în prezent limitate la 23 de jucători, o revenire la reglementările angajate înainte de EURO 2020, când a fost permisă o creştere la 26 din cauza pandemiei de COVID-19.

Discuţiile pozitive au evidenţiat puncte de vedere diferite în rândul antrenorilor, majoritatea exprimându-şi dorinţa de a creşte numărul de jucători, cu mai multe opţiuni disponibile pentru a face faţă ameninţării accidentărilor şi solicitărilor fizice intense impuse jucătorilor. Unii şi-au declarat preferinţa de a limita numărul echipei la 23, subliniind dificultatea de a antrena şi de a gestiona grupul cu jucători suplimentari.

UEFA a luat act de punctele de vedere împărtăşite, urmând a lua o decizie finală în săptămânile următoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult