Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medicii au decis să îi implanteze decarului danez Christian Eriksen un defibrilator cardiac

Federaţia Daneză de Fotbal a anunţat, joi, că lui Christian Eriksen i se va implanta un defibrilator cardiac.

“După ce lui Christian i s-au făcut diverase investigaţii, s-a decis că el ar trebui să aibă un ICD (defibrilator). Dispozitivul este necesar după un atac de cord cauzat de tulburări de ritm cardiac. Christian a acceptat soluţia şi planul a fost confirmat de specialişti în plan naţional şi internaţional, care recomandă cu toţii acelaşi tratament. Îi încurajăm pe toţi să le ofere lui Christian şi familiei sale linişte şi intimitate în perioada următoare”, este declaraţia postată în social media de federaţie.

"După ce Christian a fost supus mai multor examinări la inimă, s-a decis că va trebui să aibă un ICD", a declarat joi medicul Morten Boesen.

Morten Boesen a adăugat că un astfel de dispozitiv este necesar după un stop provocat de tulburările de ritm cardiac.

Unul dintre fotbaliştii prezenţi la EURO 2020, olandezul Danny Blind, evoluează cu un defibrilator intern, care i-a fost implantat anul trecut, după ce s-a prăbuşit pe teren în cursul unui meci amical disputat de echipa sa, Ajax Amsterdam, cu formaţia germană Hertha Berlin.

Citește și
Italia - Elveția, la EURO 2020. Meciul poate fi urmărit pe PRO TV și pe VOYO.RO
Italia - Elveția 3-0, la EURO 2020. Italia, prima echipă calificată în optimi

În minutul 43 al meciului Danemarcei cu Finlanda, din cadru EURO 2020, Eriksen s-a prăbuşit pe teren cu puţin înainte de finalul primei reprize. Jucătorului i s-a făcut câteva minute masaj cardiac, după care i s-a administrat şi un şoc electric. În prezent, acesta încă se află sub observație în spital.

Vedeți AICI ce a spus Eriksen imediat după ce a fost resuscitat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult