Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De la angajat la antreprenor, Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier: „M-am angajat curier. Stăteam foarte prost cu banii”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Andrei Radu, gazda emisiunii ePlan, îl are ca invitat în acestă ediție pe Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier.  

Ediția de marți abordează provocările antreprenoriale pe care le-a întâmpinat Felix, importanța e-commerce-ului în domeniul curieratului și cât de acerbă este concurența.

Felix Pătrășcanu nu se gândea la antreprenoriat, dar a văzut o oportunitate după ce a comis greșeală la Cargus.A pornit FAN Courier în 1998 cu doi prieteni, având prima expediție București-Suceava. Afacerea a crescut rapid, atingând 60-65% din cota de piață a expedițiilor e-commerce din România. E-commerce-ul este principalul motor de creștere al curieratelor, cu o valoare de 6,5 miliarde de euro în România.FAN Courier se concentrează pe profitabilitate, investind 35 de milioane de euro în e-fulfillment. Concurența este acerbă, cu jucători care se concentrează pe lockere, drone și livrări rapide. Felix Pătrășcanu explică că investițiile în tehnologie, digitalizare și AI sunt esențiale pentru a menține calitatea: „Trebuie să faci un mix. Bineînțeles că e o soluție senzațională locker-ul. Omul nu e acasă, e ocupat, vine seara și l-a luat de acolo. Poate să și-l ia într-un termen nu foarte mare, că și asta e o altă discuție. Nu lași expediția foarte mult timp acolo. În fine, dar e o soluție. Sunt două soluții care pot schimba fața livrărilor. Odată aceste lockere în aglomerările urbane, iar în zonele izolate, dronele. Că toți suntem întrebați de fiecare data când livrăm cu drone. E puțin probabil să livrezi cu drone în Pantelimon, la etajul 14 sau 10, nu știu pe undeva pe aici, dar poți să o faci în Delta Dunării, în Munții Apuseni și asa mai departe. Adică sunt soluții de genul ăsta și cred în acest mix, clar. Tehnologizare, digitalizare, lockere. Și eu cred că toate companiile se duc către lucrurile astea și e un lucru foarte bun care se întâmplă”. Pentru mai multe detalii despre antreprenoriat și e-commerce, urmăriți înregistrarea VIDEO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult