Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vaccinurile anti-Covid se vor face la medicul de familie. Interviu cu secretarul de stat Andrei Baciu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Campania de vaccinare anti-Covid este pe punctul de a se încheia. Autoritățile au început să închidă centrele de imunizare, iar de acum injecțiile se vor face la medicul de familie.

Peste 8 milioane de persoane au făcut schema completă, adică două doze de ser.

„Tot ce s-a întamplat în ultimii 2 ani a fost o experință din care noi, ca țară, dar și fiecare în parte, trebuie să învățăm ceva’’, spune Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și în prezent președintele Comitetului Național de Vaccinare.

Suntem la coada Europei în ceea ce privește numărul celor vaccinați împotriva SARS-COV-2, iar acest lucru este o consecință a lipsei de educație medicală și a exploziei de fake news. Încrederea oamenilor în autorități este un alt factor determinant care a făcut ca centrele de vaccinare să nu fie permanent pline.

Andrei Baciu, secretar de stat în Minsietrul Sănătății: „Spunem întotdeauna că ne dorim „o țară ca afară’’ și eu personal consider că pentru a avea acest lucru trebuie să începem să ne purtăm ca atare. Iar primul pas ar fi să vorbim despre lecțiile învățate. Să discutăm despre ce nu a funcționat, dar să amintim ce a fost bine. Sunt 3 lecții esențiale de reținut, iar una dintre ele este că dacă vrei ca oamenii să aibă încredere în ceva nou, în momente de criză, este primordial să-i tratezi cu respect și atenție. Trebuie să le explici de căte ori au nevoie și să-i faci să înțeleagă, nu să îi convingi cu orice preț.’’

Care sunt cele mai importante lecții pe care ni le-a dat pandemia de COVID-19 și cum poate fi recăpătată încrederea în sistemul de sănătate aflați din emisiunea Doctor de Bine, moderată de Liliana Curea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult