Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surditatea brusc instalată e o urgență ORL. Poate fi diagnosticat inclusiv accidentul vascular

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vorbim despre urgențe ORL, precum scăderea auzului într-o singură ureche sau zgomotele dintr-o singură ureche. Astfel poate fi diagnosticat inclusiv accidentul vascular.

Dr. Adina Popescu, medic primar ORL: „Surditatea brusc instalată e una din urgențele ORL, un nerv suferă un accident ischemic, hemoragic, e foarte important ca un pacientul să ajungă repede la medic pentru tratament adecvat. Prezentarea la medic înseamnă recuperarea auzului, întârzierea prezentării la medic poate duce la o pierdere nerecuperabilă, care necesită protezare.”

Scăderea auzului într-o singură ureche poate înseamna infecție. Dar și accident vascular. Și nu doar scăderea auzului pe o singură parte este urgență ORL.

Dr. Adina Popescu, medic primar ORL: „Când e ceva unilateral și mai ales zgomote doar într-o ureche - acufene unilaterale, nu bilateral - mergeti la medic.”

Scăderea auzului sau zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice. Inclusiv boli ale creierului au această manifestare. Și accidentele vasculare.

Dacă auzul nu mai poate fi recuperat prin tratament, e necesară protezarea - cât mai repede.

Ionuț Ștefănescu, audiolog: „În momentul în care ești hipoacuzic, creierul nu mai funcționează pe o anumită zonă, depui efort să înțelegi. Un aparat auditiv e si un tratament pentru ureche, stimulează nervul auditiv și îl mentine in funcție, ca si cum ai face sport. Practic, auzul îți antrenează creierul. Aparatele auditive din ziua de astăzi unele sunt mici și discrete, confecționate pe canalul auditiv al pacientului, astfel încât ceilalți să nu observe ca porți un aparat auditiv.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult