Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Recuperarea motorie asistată de inteligența artificială este viitorul terapiilor pediatrice. Care sunt avantajele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Orice formă de mișcare este bună pentru sistemul de apărare. În zilele noastre, inteligența artificială ne ajută să învățăm creierul să se miște corect. Avem explicații pentru această tehnică venită din viitor.  

Raluca Chișu, manager operațional, doctor rinichi: „Expunerea la ecran într-un mod necontrolat nu face bine copilului. Dar atunci când iei tehnologia și o pui alături de obiectivele de a crește un copil sănătos, de a se mișca, de a se dezvolta, poți să-l pui și într-un program de recuperare motorie, de kinetoterapie. Reducem astfel cel mai mare risc care apare în recuperarea pediatrică: abandonul terapiei”.

Florentina Petriceanu, kinetoterapeut: „Acest roboțel, pe care l-am setat pe mișcările membrelor superioare și coordonare, am exersat-o deja. El ridică mâna dreaptă, copilul vede și trebuie să se coordoneze să ridice mâna opusă”.

Peste 7 ore pe zi în fața unui ecran înseamnă lipsa conștientizării hranei, lipsa oricărei forme de mișcare. Asta văd medicii pediatri, care evaluează copii de vârstă școlară. Tehnologia poate să devină instrument tocmai pentru mișcare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult