Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Legătura dintre mișcare și sănătatea inimii. Cum ne poate ajuta testul cardio-pulmonar şi metabolic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum folosim oxigenul? Cum eliminăm dioxidul de carbon? Putem afla obiectiv cu ajutorul testului cardio-pulmonar şi metabolic. Ne arată, de fapt, cum funcţionam.

Suntem creați să ne mişcăm permanent. Și tocmai mișcarea este care care demască problemele inimii, ale plămânilor ori probleme în circuite metabolice importante din organism.

Inima e un mușchi. Cum funcţionează în timpul efortului? Se înregistrează uşor cu electrozi. Cum inima e legată direct de activitatea plămânilor, măsuram simultan aceste organe în efort.

dr. Livia Trașcă, medic specialist cardiolog: „Oxigenul e dus la mușchi datorită inimii care împinge sângele cu oxygen până la muşchi. Acest sânge cu oxigen vine din plămâni în urma respirației . Şi toate aceste etape sunt importante în desfăşurarea efortului.” Cât de eficiente sunt schimburile de gaze? Iată ce ar trebui să verificaţi începând cu 35 de ani. Testul cardio-pulmonar şi metabolic arata cât de bine merge totul în interior.

Mişcarea privește interiorul vaselor de sânge numite artere. Cele în care se întâmpla accidentul vascular. Asigura protecţie. Cum?

Citește și
sare și apă
De ce este important să bem apă și să consumăm sare moderat. Explicația medicilor

dr Iulian Calin, medic cardiologie intervenţională: „Este o peliculă fină de celule care secretă substanţe pt a proteja sistemul arterial. aceste substanţe benefice se produc într-o cantitate mare când facem mișcare.”

În acelasti timp, consumăm energie. În interiorul vaselor de sânge, consum de energie înseamnă consum de glucoză, dar și consum de colesterol. Ambele situaţii bune!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult