Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dr. Răzvan Hainăroșie, medic primar ORL, despre ce este mucocelul sinusal și cum se tratează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Simțiți o presiune în sinusuri și dureri care nu vă trec deși nu sunteți răcit. Este posibil să vă confruntați cu mucocel sinusal.

Este o afecțiune care apare în urma acumulării de mucus în sinusuri, iar nediagnosticată la timp și netratată, duce la intervenția chirurgicală. Atenție, în cazuri mai grave, medicul vă poate chiar interzice să mai zburați cu avionul din cauza mucocelului.

Dr. Răzvan Hainăroșie, medic primar ORL: Dacă orificiul de drenaj se blochează din diverse motive atunci practic mucusul produs de membrana sinusală care tapetează pereții sinusului nu mai are unde să se dreneze și atunci se bliochează sinusul și în interiorul acestei cavități se va strânge mucus.

Poate apărea în urma unei sinuzite, poate apărea în urma unui traumatism care determină o modificare a anatomiei sinusale, poate apărea după operașii endoscopile rinosinusale. Inițial simptomele sunt destul de ușoare, dar pe măsură ce cantitatea de mucus acumulată va crește ca volum, în acel moment pacientul va începe să simtă o ușoară presiune la nivelul sinusului, mergând până la durere. Va putea să simtă chiar o dificultate în respirație.

Poate aparea senzația de a sufla nasului și pacientul observă că deși suflă nasul nu se atenuează simptomatologia și nici nu elimină nimic în momentul în momentul în care suflă nasul.

Informații despre tratamentul mucocelului sinusal, dar și detalii despre alte afecțiuni ORL aflațide la ora 10:00 pe stirileprotv.ro din emisiunea ''Doctor de bine'' prezentat de Liliana Curea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult