Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele la 15 cm de sol. Vei simți o schimbare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru cei care petrec - de voie sau de nevoie - prea mult timp în fața unui ecran, specialiștii au un sfat: să ia 10 minute pauză. La fiecare oră. Cele 10 minute reglează toate datele biologice.

Masă înclinată la 15 grade. Sub masă – un suport pentru picioare, așezat la 15 cm de sol. Aceasta este poziția fiziologică când scrieți. Ori când citiți.

dr. Felicia Oprea medic primar expertiză și recuperare medicală: „Vin părinți care ne spun că au copii cu tulburări de atenție, care stau mai mult la birou. Puneți-le biroul la 15 grade, cu înclinare și cu picioarele așezate. Pornesc stimuli către centrii nervoși, acolo îmi ajunge informația altfel, postura e bine când am așezat picioarele pe ceva.”

Și 10 minute pauză. La fiecare oră petrecută la birou.

Marcel Vasile Linu, kinetoterapeut: „Să scădem un pic din timpul ăsta de stat în bancă și să se facă undeva la jumătatea programului orele de sport. Extrapolând, putem face lucrul acesta la job - pauza să nu fie doar de cafea sau de masă, să facă un pic de mișcare.”

În cele 10 minute de mișcare, la fiecare oră, priviți în zare. Așa reduceți simultan așa-numitul sindrom de stres digital. Nu se referă doar la poziția corpului. Ci și la ochi.

Lumina albastră, emisă de telefon, tabletă, computer ne împiedică să formăm o cantitate suficientă de lacrimi. Persistă situația, pot apărea leziuni în cornee – ochi uscat sever.

După cornee, vedem lentila bifocală a ochiului, numită cristalin. Ecranele ne fac să ajungem rapid la miopie.

Cele 10 minute de pauză activă, la fiecare oră, reglează toate coordonatele biologice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult