Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum putem reduce efectele catastrofale ale zahărului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ce-aş vrea ceva dulce! Când ne gândim cel mai des la zahăr? Când suntem epuizați. Nu putem să forţăm creierul să nu ne ceară zahăr. Dar putem să reducem efectele catastrofale ale zahărului. Venim cu o soluţie.

Zahărul conține 99,98% zaharoză. Odată ajuns în aparatul digestiv, îl rupem în două – în fructoza şi glucoză.

Este cea mai grea reacţie din natură. Ne explică profesorul universitar Ion Ion cum ne consumăm inutil resursele limitate. Fără să ne hrănim.

prof. univ. dr Ion Ion, Facultatea de inginerie chimică și biotehnologii: „Această reacţie nu are loc de la sine. Trebuie un aport de calciu, metabolizare de calciu presupune un consum din calciu din organism şi un aport de invertaza, o enzimă.”

Zahărul, odată ingerat, consumă calciul din sânge, efect major negativ. Caloriile din zahăr se duc, sub formă de depozite, în ficat. Iar, în exces, produc așa-numită steatoză hepatică.

Albinele culeg nectar din plante. Adică tot zaharoză. Albinele culegătoare predau însă nectarul, în stup. Vin albinele prelucrătoare. Şi îl combină cu salivă lor. În…combinaţie, rup zaharoza în fructoză şi glucoză.

Albinele fac tot efortul. De aceea, mierea rezultată e un dulce deloc agresiv cu organismul uman. Conţine în plus vitamina B, vitamin C şi minerale. Hrăneşte.

Pe lângă acestea, în miere găsim crom3.

prof. univ. dr Ion Ion, Facultatea de inginerie chimică și biotehnologii: „Cromul 3 care e considerat biologic activ dintre speciile de crom contribuie la reducere nivelul de glucozei din sânge.”

Cromul 3 ajuta glucoza să intre în celulă, unde e folosită sub formă de energie. Un alt proces în favoarea organismului uman. Mai ales, când suntem obosiţi. Dacă sunteți obosiți uitaţi-vă cu interes la… miere.

Fructoza şi glucoza din miere cristalizează, proces 100% natural. Pentru cei deranjaţi de cristale, există miere-cremă.

Cecilia Caragea, consultant comunicare medicală: „Există tehnologii care pot să facă miere cremă. În procesul de obţinere la mierii crema se realizează de fapt un fel de cristalizare controlată. Astfel ea să cristalizeze după un model mic, fin, tot acest proces se întâmplă la rece, pentru că sunt că dacă creşte tempera îşi pierde din proprietăți. În acest proces se pot inserra şi alte ingredient cacao, fructe liofilizate affine se obţin produse dulci sănătoase are şi un gust de ciocolată, de zmeură căpşuni.”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult