Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum afectează fibromul uterin sarcina. După o lună de la îndepărtarea acestuia, e posibil să apară sarcina în mod natural

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un fibrom uterin nu împiedică apariția unei sarcini. De fapt, se operează înainte de sarcină doar fibroamele care afectează cavitatea uterină. Adică locul în care se va dezvolta embrionul.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic expert în fertilitate: „Când femeia are un fibrom uterin, nu înseamnă că e infertile, că trebuie să piardă uterul, care i se scoate odată cu tumora, nu este nevoie!” Se cunosc patru tipuri de fibrom. Cele mai multe nu trebuie îndepărtate înainte de sarcină. De ce? Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic expert în fertilitate: „Sunt fibroame mici, care nu împiedică să fiti gravide, sunt fibroame departe de locul unde stă copilul, noi le spunem sub-seroase - și ele practic nu vă impactează în niciun fel să rămâneți însărcinată și să nașteți la termen.” Fibroamele, care au o localizare nefavorabilă pentru o eventuală sarcină, se numesc submucoase. Acestea trebuie eliminate înainte de apariția embrionului. De ce? Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic expert în fertilitate: „Acționează ca un sterilet local și, practic, împiedică să apară un bebeluș. Noi avem metode - prin histeroscopie - se face o operație minim invazivă, îl feliem și îl scoatem. Durează o oră și uterul rămâne curat și poate duce o sarcină.” În intervenția minim invazivă, numită histeroscopie, se introduce un endoscop cu fibră optică prin colul uterin - în uter. Intervenția se vede pe un ecran. După o lună de la îndepărtarea fibromului e posibil să apară sarcina, în mod natural.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult