Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concepția complet greșită despre slăbit. Nu tiroida ne face să luăm în greutate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nu tiroida ne face să luăm multe kilograme în plus. Ci kilogramele în plus strică funcția acestei glande vitale. Facem demonstrația.

Un hormon, numit TSH, este primul care se modifică atunci când suferă tiroida. Acest hormon crește - odată cu... creșterea în greutate.

Și este dovada că prea multe kilograme lovesc direct această glandă vitală. Nu tiroida este cauza acumulării kilogramelor. Iar kilogramele în plus scad dramatic apărarea imunitară. Explicăm.

TSH arată dacă tiroida produce, normal, hormoni tiroidieni. Când luăm în greutate, crește și valoarea analizei TSH.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Dacă suprafața corporală crește, crește şi TSH, e o relație direct proporțională, crește una, crește și cealaltă, și lumea se sperie”

Citește și
promo sarcina
De ce este important ca femeile însărcinate să își verifice tiroida. „Nu trebuie ignorate”

Nu este crescut pentru că tiroida este leneșă. Continuăm să ne îngrăşăm. Apar modificări ale structurii tiroidei. Odată ce apar kilogramele în plus, se instalează și așa numita rezistență la insulină. Din nou, suferă tiroida.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Insulina acționează și ea şi, în afara faptului că poate să determine o mărire a tiroidei și potențarea unui nodul, rezistența la insulină e legată de acestă dereglare a tiroidei, ne face să credem că avem probleme cu tiroida, nu nu avem. Înainte de hormoni, avem 3-6 luni de alimentație corectă și sport, apoi dacă analizele sunt modificate, dau hormoni”.

Și în copilărie apar aceste fenomene. Copilul crește. În volum. La noua condiție de… volum, se adaptează inclusiv tiroida. Se mărește. Copilul are nevoie de ajutor specializat ca să dea jos kilogramele în plus. În copilărie, nu poate fi vorba de cură de slăbire.

Dr. Bogdan Pascu, medic endocrinologie pediatrică: „Obezitatea determină o modificare de adaptare a tiroidei, practic tiroida se adaptează la un corp mai mare, crește în volum ca să secrete mai mulți hormoni tiroidieni, pentru că copil find, mai mare, are nevoie de mai mulți hormoni ai tiroidei. Practic, tratamentul nu este cum văd multe bilete în care prescriem eutirox, acutirox, nu cu tratament pentru tiroidă scade copilul în greutate, ci scăderea în greutate a copilului reface acest echilibru și normalizează funcția tiroidiană. De cel mai multe ori e un abuz de rețete, din lipsă de experiență.”

În copilărie, scăderea în greutate determină glanda tiroidă să funcționeze, din nou, normal. Atenţie, mai ales la copii, scăderea în greutate se face cu ajutorul medicului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult