Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce trebuie obligatoriu să facă pacientul după un implant dentar. Lista interdicțiilor comunicată de medic

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce primim implanturi dentare, care pot înlocui toți dinții, singura recomandare este igiena orală. Făcută mai riguros decât niciodată. Explicăm.

Dispozitivele din titan, implanturile dentare, sunt 100% biocompatibile. Corpul nu le consideră corpuri străine și nu le respinge.

Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență implantologie orală: „Ce vedem în practică? Sunt situații în care pacientul nu se descurcă cu indicațiile de după, adică nu ține igiena, continuă să fumeze, eventual mănâncă ce nu trebuie și rănește puțin gingia cusută și apare o mică infecție. Identificăm la controale.”

Dinții situați pe arcada superioară, odată pierduți, afectează sinusul maxilar. Vorbim de o cavitate plină cu aer, care se mărește.

Dr. Mișu Dîgă, medic specialist chirurgie dento-alveolară: „E posibil, chiar dacă ne lipsește un singur molar de 6 ani, dacă nu îl înlocuim cu un implant dentar, sinusul să coboare și să mănânce din osul alveolar propriu zis.”

Citește și
Neuralink
Eșec pentru Musk cu primul implant Neuralink. Dispozitivul s-a desprins parțial de creierul pacientului. Ce s-a decis

Medicii pot reconstrui cantitatea normală de os, necesară în cazul unui implant, prin așa numitul sinus lifting. Membrana sinusului se ridică și, în acest spațiu, e pus os artificial.

Dr. Mișu Dîgă, medic specialist chirurgie dento-alveolară: „Operația de sinus lifting reprezintă mărirea ofertei osoase atât pe verticală cât și pe orizontală. Se transformă în os propriu zis, asemănător cu osul pacientului, permiţându-ne nouă astfel, fie la momentul intervenției, să inserăm implantul, fie procesul este etapizat.”

La persoanele care au purtat proteză mobilă, sau care nu au avut multă vreme dinți pe arcada superioară, oasele în care stau dinții se subțiază prea tare. În acest caz, există alternativa implanturilor în oasele zigomatice.

Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență implantologie orală:„Ancorăm implanturi în osul zigomatic, care nu a fost distrus de nimic ce s-a întâmplat în viață, se cheamă implant zigomatic, este tot din titan, dar are o lungime, care poate ajunge până în osul zigomatic, iar dinții vor fi tot în cavitatea orală a pacientului. Pacientul nu își dă seama că dinții lui sunt pe implanturi zigomatice sau pe implanturi convenționale.”

La indicația medicului, după orice implant, aveți nevoie de igienă profesională la intervale regulate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult