Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cauzele căderii părului. Dermatolog: Este normal să ne cadă 50-100 de fire de păr pe zi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Căderea părului este o problemă mare atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Oare de ce se întâmplă? Aflați la „Doctor de bine”.

Oana Firescu, medic primar dermatolog: „De fiecare dată trebuie să înțelegem ce mesaj încearcă să ne dea de fapt părul nostru, ce nu este în regulă. Există un anumit număr de fire de păr care cad în mod normal, 50-100 de fire de păr pe zi, iar atunci când observăm o cădere mai mare, este timpul să ne adresăm medicului dermatolog. El este cel care va spune care este cu adevărat problema.”

Căderea părului are multiple cauze, de la căderea sezonieră, cu care ne confruntăm cu toții, până la stres și multe alte cauze interne.

La femeile adulte poate fi vorba și despre o modificare hormonală. O creștere a acestor hormoni androgeni poate apărea și la persoane tinere, care au sindromul ovarelor polichistice - acea asociere de acnee și de tulburări de ciclu.

Căderea ereditară este mai comună în cazul bărbaților, 50% din bărbații peste 50 de ani au această problemă și dintre femeile aflate la menopauză, aproximativ 37%.

Citește și
poluarea aerului
Studiu: Cauza morții premature a milioane de oameni. Provoacă cancere și boli cardiace grave

Mai multe cauze ale căderii părului, dar și soluții, aflați din VIDEO.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult