Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Când apar pietrele la umăr. Medic: ”Dau dureri nocturne foarte, foarte mari”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Așa cum apar pietre la rinichi, din cauza problemelor metabolice, la fel pot apărea și în umăr. Dau dureri mari, mai ales noaptea.

Problemele metabolice se pot vedea și la nivelul umărului. Aici apar depuneri - numite generic calcificări- care blochează mișcările normale al mâinii. Vedem imediat ce e de făcut.

Odată ce consumăm proteine, organismul produce, în mod normal, acid uric.

Conf. univ. dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog: ”Organismul își ia cărămizile și aruncă ce nu-i mai trebuie – acidul uric rezultă din acest proces. Pentru că rezultă din acest proces, este și el folosit de organism, după care excesul este eliminat de rinichi”.

Pacienții care fac așa numita litiază, adică pietre la rinichi din acid uric, nu-l metabolizează corect. Se acumulează pe căile urinare și formează pietre. Acestea au nevoie de tratament. Iar pacientul va avea nevoie de regim alimentar ulterior, dat de medic.

Citește și
Dragoș Manda, programatorul cu dureri de spate. Ce remedii a găsit
Dragoș Manda, programatorul cu dureri de spate. Ce remedii a găsit

Așa cum se formează pietre la rinichi, tot așa se pot forma în umăr - din cauza problemelor metabolice.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped: ”Noi le zicem calcificări, ele nu sunt tot timpul din calciu, există la fel ca și pietrele la rinichi, ca și depozitele din gută, sunt diferite substanțe, care determină aceste calcificări”.

”O parte nu se pot rezolva decât cu tratament chirurgical”

Frecvent, aceste formațiuni apar pe tendonul supraspinos.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped: ”Aici, acesta este tendonul supraspinos, aici apare o calcificare, care dă dureri foarte, foarte, foarte mari, dureri nocturne foarte mari. O parte nu se pot rezolva decât cu tratament chirurgical, noi facem o operație artroscopică, intrăm cu o cameră de luat vederi, găsim acestă calcificare și o scoatem”.

Uneori, formațiunile sunt foarte mari și rup tendonul.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped: ”Punem niște ancore în os, firele ies din ancoră și trec prin aces tendon, pe care îl fixăm în os, după operație, pacientul stă în orteză 4-6 săptămâni”.

Simultam, e nevoie de și tratamentul problemei metabolice. Durerile în umăr noaptea trebuie să vă trimită la medic cât mai repede.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult