Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Una din bolile cu frecvență mare în România, care afectează fertilitatea femeilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Receptorii situaţi pe tiroidă sunt similari celor din ovar. Acesta e motivul pentru care o pacientele cu tiroidită autoimună pot fi afectate şi la nivel celulelor pe care le produce ovarul. Chiare cele necesare reproducerii.

Tiroidita autoimună e una din bolile cu frecvenţă mare în România. Boala auto-imună nu se vindecă, dar poate fi ţinută sub control. Tiroidita autoimună înseamnă că sistemul imunitar acţionează împotriva tiroidei. Celulele tiroidei seamănă cu cele din ovar. Aşadar o femeie cu o tiroidită autoimună poate avea probleme cu fertilitatea. De asemenea se poate să nu intraţi în acest tipar:

Dr. Dorina Codreanu medic primar ginecolog: „Vârsta medie de intrare la menopauza este între 48-52 de ani se consideră menopauza normal. Dar există situaţii de femei care intră în menopauza la 28 de ani, fiecar fmeie se naşte cu un număr de ovocite, care se termină ,nu mai au ovulaţie, apare menopauza.”

Din acest motiv, chiar dacă luaţi hormoni tiroidieni şi aveţi o viaţă perfect normală, ţineţi cont de ceea ce vă spun statisticile. Fertilitatea scade dacă tiroida suferă. Cu atât mai mult dacă trece şi timpul.

Ovocitele, materialul genetic feminin, se găsesc în ovare. Numărul lor e stabilit genetic. Odată cu adolescenţa, la fiecare menstruaţie, se vor pierde câteva. Se pierd până se termină. Aşa apare menopauza. Din păcate însă, după 38 de ani, nu doar rămân puţine ovocite, calitatea lor e slabă. Adică nu vor forma embrioni sau vor forma embrioni de calitate genetică slabă, care se elimină prin avort spontan. Vârsta mamei, cât mai mică, înseamnă ovocite de calitate bună.

Citește și
Suc de fructe
Motivele pentru care sucurile de fructe și legume sunt dăunătoare pentru organism

Câte ovocite mai sunt în ovare? Se poate afla printr-un test de sânge plus o ecografie. În cazul menopauzei precoce, singura şansă de avea un copilaş este cu ovocite donate.

În uter, va fi implantat, ulterior, un embrion cu materialul genetic al partenerului şi al donatoarei de ovocite. Nu va fi respins.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult