Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stomatologia modernă, solutia pentru cei care găseau drept scuză lipsa de timp ca să evite vizita la cabinet

Your browser doesn't support HTML5 video.

O coroană dentară definitivă, un implant, un zâmbet frumos şi nici urmă de carie, în două-trei săptămâni. Asta le oferă stomatologia modernă celor care găseau drept scuză lipsa de timp ca să evite vizita la cabinet.

E drept, tehnica şi aparatura folosite de clinici sunt costisitoare, aşa că tratamentele rapide şi eficiente au, la rândul lor, preţuri ridicate.

O imprimantă 3D, un fel de strung digital stomatologic, taie o coroană dentară în 12 minute. 

Tratamentele stomatologice clasice cer destul de mult timp. Vi s-a întâmplat, probabil, cel puţin o dată, că timpul estimat de medicul dentist pentru un tratament urmat de procedura estetică să fie depăşit cu mult. Fie ca o amprentă n-a fost luată corect sau laboratorul nu a livrat lucrarea când trebuia, fie ca o probă necesară pentru ajustări s-a transformat în 2-3. Acestea sunt variabile eliminate aproape complet în ceea ce numim "stomatologia digitală".

Pentru implantul "one day", cel care se face într-o singură zi, se califica în primul rând pacienţii care au os suficient, de calitate, cei care nu au infecţii şi chiar cei care au nevoie de o extractie, cu condiţia să fie vorba despre un dinte cu o singură rădăcină. Practic, într-o singură şedinţa se face extracţia şi se pune coroana provizorie, într-o oră, o oră şi jumătate. Urmând ca, după 3-4 luni, pacientul să vină pentru cea definitivă.

Citește și
stomatolog
Este sau nu nevoie de anestezie pentru copil, la dentist

Pentru implantul final, unele clinici lucrează cu parteneri străini. Adică, după o perioadă de integrare, medicul ia digital o amprentă, apoi modelul e trimis prin mail la o fabrică din Suedia.

Evident că tot ce ţine de aceste tehnologii, extrem de recente la nivel mondial, este extrem de costisitor. Preţul mare al aparaturii şi al training-ului pe care îl fac echipele se regăseşte în preţul lucrărilor, în general de doua ori mai mare decât al variantelor clasice. Totuşi, în România încă stăm bine.

Sfatul final al dentistului: indiferent de metoda preferată, nu amânaţi prezentarea la doctor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult