Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Problemele grave pe care le ascunde sângerarea gingivală. Sunt recomandate controale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sângerările minore, indiferent de locul unde apar, necesită analize uzuale de sânge. Acestea includ hemoleucograma, dar şi testele pentru funcţia renală şi cea hepatică.

Iar dacă par la nivel gingiei, sunt motiv să mergeţi la medical spercialist. În cazul unui tânăr, boala parodontală sau parodontoza evoluează cu viteza luminii, spre deosebire ceva mai în vârstă. Ţineţi cont de aceste avertizaţi. Nu ignoraţi sub nicio formă sângerările gingiilor - reprezintă o urgenţă.  Nu lăsaţi să treacă mai mult de câteva zile, fără a urma un tratament corect împotriva infecţiei.

Sângerările minore, indiferent de locul unde apar, necesită analize uzuale de sânge. Acestea includ hemoleucograma, dar şi testele pentru funcţia renală şi cea hepatică.

Prof. dr. Daniel Coriu, șef secţie hematologie: „Nu de puţine ori este vorba de o boală hematologică. De exemplu, scăderea trombocitelor, de diferite tulburări de coagulare.”

Aşadar, orice sângerare are nevoie de un diagnostic. Acesta vă spune dacă aveţi o problemă locală sau una a întregului organism.   Prof. dr. Daniel Coriu, șef secţie hematologie: „Din nefericire avem diferite forme de leucemie care debutează cu hipertrofie  gingivală. Nu trebuie să ne speriem şi să intrăm în panică, sunt boli foarte rare, dar există.”   Investigaţiile pot conduce la diagnostic precoce.  Chiar în lipsa oricăror simptome, analizele uzuale de sânge şi urina trebuie făcute anual, din primul an de viaţă.

Citește și
dantura
Cum apare boala parodontală sau caria dentară. Medicii vorbesc despre tratamentele potrivite

În privinţa gingiilor, cel mai frecvent, cauzele sângerărilor sunt locale. Şi înseamnă primul stadiu al bolii parodontale.

Dr. Ionuţ Leahu, medic dentist: „Igienizarea, acel banal detartraj, aş merge mai departe, dacă facem tartru uşor pe dinţi. Eu aş zice la 4 luni, că în prezenţa tatrului bacteriile înnebunesc şi duc la resorbţii masive ale osului.”

Se întâmplă în cazul pacienţilor extrem de tineri, înainte de 30 de ani. În privinţa bolii parodontale sau a parodontozei, aceasta poate apărea la vârste mici din cauza informaţiei genetică.

Dacă datele genetice sunt împotriva dumneavoastă, contează cantitățile mari de hormoni de stres, cortisol mai exact.

Dr. Ionuţ Leahu, medic dentist: „Tinerii de acum sunt mai stresaţi decât erau acum tinerii de acum 40 de ani. Ne lasă expuşi la banală boală parodontală şi spun banală pentră că 60% din populaţie are cel puţin o formă de boală parodontală.” Primul stadiu se manifestă cu sângerarea gingiei, urmează alte 3 etape dintre care ultima înseamnă pierderea iremediabilă a dintelui.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult