Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce trebuie să-i învățăm pe copii să bea des apă. Pericolul la care se expun

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prea puțină apă băută zi de zi? Comportamentul are sigur impact asupra aparatului renal. Minerale din urină cristalizează și așa apar ușor pietrele.

Lăsate să se dezvolte, pe lângă durere, produc și infecții severe. Pot să distrugă din capacitatea rinichiului de a filtra sângele, daca nu sunt tratate.

Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog: "Până la 3-4 ani, părintele este cel care învață copilul cum să bea apă. Un copilaș are nevoie de un pahar mic la fiecare 3 ore. Oferindu-i tot timpul, va cere, la un moment dat, singur apa. Astfel copilul se hidratează și nu vă fi nici constipat. Ultimul capitol al învățării hidratării vizează... micțiunile, adică eliminarea spontană a urinei. Copilul trebuie dus la toaleta o data la 3-4 ore. Să îi intre în reflex". Prof. dr. Mihaela Bălgradean, șef clinică pediatrie: "Vezica se golește automat când e plină, acest lucru se întâmplă la fiecare 3-4 ore, asta însemană că educăm copilul să ibă micțiuni la 3-4 ore. În paralel, trebuie să primească lichide suficiente". Educația hidratații se învață și la vârstă adulta. La fiecare 3 ore, apa! În felul acesta, exista cele mai mici riscuri să faceți pietre la rinichi Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog: "Pietricele se formează în interioru rinichiului prin agregare a sărurile minerale care exista în mod normal la nivel urinei pentru că nu beau lichide". Situația apare pentru că nu vă hidratați. Odată formate, vor evolua în rinichi sau vor pleca pe căile de eliminare numite u-re-te-re, canale care leagă rinichiul de vezica urinara.

Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog: "Rinichiul nu se mai poate evacua, se face presiune în rinichii și apare colica renala, durere. Orice stază la nivelul rinichiului, adică urina stagnează la nivel rinichiului, poate să duca la aparita unui infecții. Una e cistita, care e o infecție în pricipiu banală la nivel vezicii și cu totul altceva la nivelul rinichiului, care se poate duce și în sânge".

Infecțiile severe în rinichi pot distruge din capacitatea funcțională a acestor organe. De asemenea, aglomerările de pietre, care rămân în rinichi, pot distruge aceste organe. Pietrele formate prin aglomerarea mineralelor se vizualizează la ecografie. Odată apărute, se distrug ușor prin intervenții minim invazive, care vă permit activitatea obișnuită de a doua zi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult