Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce e bine să bem tărie după o masă copioasă. Cantitatea recomandată de medici

Your browser doesn't support HTML5 video.

După vara foarte bună, toamna a venit cu o recoltă de prune de excepţie, spun cultivatorii. Cam cea mai bună din ultimii ani.

Poate vă va surprinde recomandarea noastră: luaţi o gură de ţuică sau palinca, de câte ori mâncaţi o friptură mustind de grăsime. O gură de tărie la un prânz copios - informaţia face parte din educaţia alimentară a oricărui roman, indieferent de vârstă. Deşi ne aflăm la această emisiune, vă spunem că o gură de tărie cu o friptură care musteşte în grăsime nu ceva rău. Dimpotrivă. Tăria, în cantitate INFIMĂ, sparge grăsimea din stomac în particule mai mici, mai uşor de procesat. Tot ce depăşeşte o gură de tărie pe zi, indiferent de masă... schimbă cursul poveştii.

Dr. ing. Ştefan Voicu: „O cantitate mai mare de alcool, va începe să prelucreze grăsimea puţin, excesul se duce din stomac şi ajunge la ficat unde blochează enzime din ficat. Şi grăsimea aia rămâne neprelucrată şi se depune că nu avem ce face cu ea. Se va depune sub formă de grăsime în ficat, steatoza hepatică. Îl blocăm cu alcool. Alcoolul este combustibil. 20 de ml pe 24 de ore reprezintă cantatea pe care ficatul o poate prelucra. Alcoolul nu se elimină, ci se depune sub formă de grăsime.”

100 de ml de alcool au 700 de kilocalorie adică bate spre spe ulei. Pâinea are 300, este dublu şi ciocolată 500 şi mai bună ciocolată.

Grăsimea cotropeşte ficatul. Pătrunde până între celule. Gândiţi-vă cum se tot adăugă, de pe urma consumului. Hrana în cantităţi necontrolate plus alcool exagerat de mult. Ce se întâmplă, în timp? Insulele de grăsime iau locul celulelor funcţionale!

Citește și
incendiu
Incendiu puternic într-o localitate din Dâmbovița, provocat de cazanul de țuică

Ciroza hepatică înseamnă că ficatul este plin de noduli nefuncţionali. Atenţie mare, căci toată această evoluţie dramatică NU doare. Ficatul gras, stadiul iniţial. Grăsimea nu rămâne DOAR în ficat, ci particulele migrează spre pancreas, unde ataca celulele care produc insulina. Şi le distrug. De aceea, ficatul gras se asociază şi cu diabetul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult