Cum curăță laserul gingiile de bacteriile periculoase, care provoacă parodontoza. ”Obținem rezultate spectaculoase”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Gingia se inflamează exagerat din cauza igienei necorespunzătoare și din cauza unui agent patogen extrem de agresiv. Vorbim despre prima etapă a bolii parodontale.
În această etapă, sterilizarea țesutului cu unda laser distruge în profunzime agentul patogen.
În mucoasa orală, locuiesc peste 500 de tipuri diferite de bacterii, care au nevoie de echilibru. Fumatul, spre exemplu, dar și igiena precară determină speciile agresive să prospere.
Ceea ce înseamnă că, la baza coroanei dentare, vor detașa gingia de pe dinte.
La început apare o inflamație - gingia devine mai roșie. Apoi, pe lângă dinți, se formează pungi cu bacterii dăunătoare. În lipsa tratamentului, bacteriile își continuă drumul spre rădăcina dentară.
Odată ajunse aici, apare mobilitate dentară. Urmată de pierderea dinților.
Laserul ajută și la regenerarea gingiei
Laserul dentar reușește să sterilizeze sub partea vizibilă a dintelui. Dr. Oana Albert, medic dentist terapie laser: ”Laserul omoară toți microbii de pe gingie și de pe rădăcină, unde reușim noi cu niciun alt aparat să curățăm atât de bine”. Dr. Petronela Luca, medic dentist parodontolog: ”Decontaminăm. O decontaminarea bacteriană a țesutului, ceea ce înseamnă că pacientul nu îi mai recomandăm antibiotic 10-12 zile cum era tratamentul în parodontoză”.
Problemele gingivale reprezintă, de fapt, debutul bolii parodontale sau a parodontozei. Afecțiunea are 4 etape.
După dispariția speciilor agresive bacteriene, gingia trebuie relipită pe suprafața dentară. Astfel încât bacteriile să nu coboare din nou spre rădăcină. Laserul o ajută să se regenereze.
Dr. Oana Albert, medic dentist terapie laser: ”Acest laser ne ajută să regenerăm țesuturile, curăță foarte bine rădăcina dintelui, țesuturile din jurul lui și regenerează de la os la suprafață”.
Dr. Petronela Luca, medic dentist parodontolog: ”Combinând mai multe tipuri de laser obținem rezultate spectaculoase, o vindecare rapidă”.
Țesutul vindecat va împiedica dintele să capete mobilitate.