CSID. Recomandarea alergologilor: ”Lângă copii ar trebui să stea o pisică”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Pentru o apărare imunitară ridicată, în peisaj trebuie să apară și un câine. Motivul are un nume complicat: endotoxinele pe care le aduc.
Claudia Nechifor, medic primar alergolog: ”Când o răceală ţine mai mult de 2-4 săptămâni mai ales când travereseaza dintr-un anotimp în altul e un semn de întrebare mai ales la copii şi tineri de o posibilă inflamție alergică dedesubt”.
Alergiile la acarieni, la polen şi la părul animalelor sunt cele mai frecvente. Dintre acestea, blana motanilor determină cele mai severe crize de astm.
Alergenul este, de fapt o proteină, din saliva motanilor. Pentru că vorbim despre animale care se spală frecvent, proteinele din salivă îmbraca toate firele de păr.
Claudia Nechifor, medic priamar alergolog: ”Este un alergen puternic şi poate fi purtat pe haină de către posesorii animaluui şi doar când interacţionezi cu ei poţi să ai simptome”.
Aşadar reacţiile alergice la păr de pisică nu apar doar dacă intraţi într-o casă cu…pisica. Pentru acest tip de alergie există medicamente, care determină sistemul imunitar să fie tolerant. Astfel, simptomele scad.
Alergia la pisică se poate preveni prin expunere la pisică ori la câine în primii ani de viaţa ai copilului.
Brânduşa Petrutescu, medic primar alergolog: ”E bine copii să intre în contact cu animăluţe de mici. Pentru că acestea au rol de protecţie în apariţia bolilor alergice”.
Copiii, care locuiesc alături de animale, intră în contact cu bacteriile prezente în mod normal pe blana acestora. Endo-toxine de numesc toxinele din interiorul bacteriilor. Determină un răspuns benefic al sistemui imunitar uman – răspunsul anti-bacterian.
Este opus celui din bolile alergice. Aşa se reduce riscul apariţiei alergiilor.