Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CSID. Cum apare și cum se evaluează durerea în sân. Explicația medicilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Durerea în sân apare preponderant din jocul hormonilor care acţionează asupra glandei mamare. Dar o durere în sân cere o ecografie mamară şi de axilă. Imediat, motivele, la ce se întâmplă doctore?

Cum se evaluează durerea în sân? Sigur, printr-o ecografie! Medicul trebuie să verifice dacă sunt modificări de structură. Sau dacă din jocul hormonilor, apar reacţii exagerate. Explicăm. Durerea în sân este un simptom. Apare de la pubertate până la menopauză.

Gerald Filip, medic primar chirurgia sânului: ”De obicei este corelată cu modificări de la nivelul sânului care pot fi simple reacţii hormnale şi atunci provoacă o congestie la nivel sânului şi apare strângerea sau boli, care nu neaprat reprezintă cancer”. Anumite femei au receptori mai reactivi la variaţiile hormonlui estrogen. Aceste variaţii sunt prezente pe toată perioada ciclului menstrual. Nu vorbim despre o boală.

Gerald Filip, medic primar chirurgia sânului: ”Durerea de sân trebuie să fie urmată de un consult – senologic efectuat de un medic cu experință în patologia sânului care poate să fie chirurg sau ginecolog sau oncolog urmat de o ecografie”. În peste 70% din cazuri, jena sau durerea în sân nu înseamnă cancer. Nu rataţi însă, anual, şi ecografia de sân şi axilă, în lipsa simptomelor. Se consideră singura prevenţie împotriva cancerului de sân. Vorbim despre tipul de cancer cel mai frecvent în rândul femeilor. Tumorile maligne de câţiva milimetri sunt perfect curabile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult