Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CSID. Ce este și cum apare steatoza hepatică. Alimentul care ne ajută să o combatem

Your browser doesn't support HTML5 video.

Steatoza hepatică apare în urma consumului abuziv de alcool, după ani de zile de mâncare în exces sau în cazul infecției cu virusurile hepatitice B și C. Boala este reversibilă.

După ce excludeți infecțiile virale, regimul alimentar vindecă boala. Neapărat includeți ouăle!

O ecografie abdominală arată dacă ficatul are steatoză. Vorbim despre ficat gras. Aşa se vede intra-operator.

Se impun testele, care verifica dacă aveţi infecţie cu virusurile hepatitice B ori C. Pentru hepatita B exista vaccin. Este recomandat fiecărui adult.

Adriana Motoc, medic primar boli infecţioase: "Medicii de familie ar trebui să-şi testere adulţii şi cei care nu au virus, dar nici imunitate ar trebuie să li se recomande vaccinarea."

Steatoza hepatică însă poate apărea de la prea mult alcool. Dar şi de la prea multă mâncare.

Citește și
csid
CSID. Cum facem diferența între durearea articulară și artroză

Gabriela Smira, medic primar medicină internă: "Pot face hepatite cronice şi ulterior ciroza hepatică. Ficatul are puterea asta regenerativa dar dacă însă nu e prea târziu, dacă am luat măsurile la timp."

La timp înseamnă să luaţi măsurile corecte - alcool redus dramatic, mâncare puţină, tiroida tratată, dacă aceasta suferă.

În regimul alimentar al unui om perfect sănătos, oul nu cade greu la ficat. Dimpotrivă, previne ficatul gras. Adică previne o boală în care ficatul de umple de celule de grăsime, care vor distruge de fapt celulele hepatice.

Oul gătit corect apre albuşul perfect coagulat și gălbenuşul moale.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult