Când e recomandată operația de cataractă. Intervenția durează câteva minute
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
În prezent, medicii folosesc laserul, riscurile sunt mai mici, iar pacienții se refac rapid.
Cataracta este o boală a lentilei ochiului care se numeşte cristalin. Lentila, perfect transparentă în mod normal, devine opacă. Nu ştim cauzele.
Cristian Moraru, medic primar oftalmolog: "La ora actuală, la primele semne de opaciefiere, când pacientul începe să simtă ceva probleme în acuitatea vizuală, e indicaţia de operaţie. Tratamentul cataractei înseamnă că înlocuim cristalinul care e opacifiat şi introducem în locul lui o lentilă, o lupă care se numeşte cristalin artificial".
La operaţia cu laser toate măsurătorile sunt făcute înainte de incizie. Pentru că laserul conţine şi un computer tomograf.
Cristian Moraru, medic primar oftalmolog: "Noi avem nevoie de mare precizie că să efectuăm nişte incizii. Scoatem conţinutul cataractei şi pe aceeaşi incizie de 2 mm introducem aceasta lentilă care se îndoaie şi în interiorul ochiului se deschide".
Cu ajutorul cristalinului artificial pot să dispară şi eventualii ochelari de vedere.
Ozana Moraru, medic chiruurg oftalmolog: "Este vorba de critaline care te ajută să nu ai nevoie de ochelari nici de aproape, nici de departe sau care tratează şi astigmatismul asociat unei cataracte".
Intervenţiile se fac cu anestezie cu picături. Durează între 8 şi 10 minute.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!