Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bolile oftalmologice care apar în jurul vârstei de 30 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

20 - 30 de ani: în plină tinereţe. Acestă decadă de vârsta e preferată de o boală oftalmolgică care prespune deformareea corneei.

Nu mai văd suficient de clar. Ce e de făcut? Boala se numeşte keratoconus şi poate fi depistată prin tehnolgie înaltă.

Nu mai văd suficient de clar ca înainte! Dacă vă încadraţi în categoria de vârstă 20-30 ani, aveţi nevoie de controale regulate la oftalmolog. Chiar dacă la consultaţia iniţială medicul nu vede nimic anormal.

Dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: „Corneea se deformează. Nu mai provine dintr-o sferă, ci în partea inferioară se deformeză, ca şi cum ar şi un con.”

Corneea este ţesutul transparent din partea din faţă a ochiului şi cea mai importantă lentilă focalizatoare a ochiului. Simultan, apare astigmatismul, ceea ce înseamnă că aveţi nevoie de ochelari cu lentile cilindrice. Dar medicul nu va găsi nicio dimensiune cu care să vedeţi perfect. Aceasta deoarece corneea se va transforma de la o consultaţie la alta.

Citește și
Oftalmolog
Mulţi pacienţi se prezintă la medic cu glaucom în stadiu avansat. Cum ţinem boala la distanţă

Topografia corneană este investigaţia care pune diagnoticul de certitudine. Măsoară grosimea corneei atât în exterior, cât şi în interiorul ochiului.

Dr. Mihaela Simion Medic, primar oftalmolog: „Vitamina B2 este un procedeu care face corneea să devină mai rigidă, se aplică la intervale regulate, apoi ultravioletă  A ca să producă o reactive- fotochimică.”

În felul acesta, corneea nu se mai deformează. Dar tratamentul nu redă vederea de dinainte, ci doar împiedică boala să evolueze.   În keratoconusul avansat e nevoie însă de transplant de cornee.

Dr. Ozana Moraru, medic specialist oftalmolog: „Este un ţesut avascular, prin urmare nu există riscul acela de respingere pe bază vasculară sau pe baza imunologică. Nu e necesar un tratament de imunosupresie, spre deosedire de un transplant de organ - ficat, cord, adică pacientul nu trebuie să se sperie.”

În plus, la ora actuală există şansa ca transplantul să nu fie total, ci lamelar, adică doar porţiunile din cornee complet deformată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult