Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analizele anuale care pot preveni infertilitatea în rândul femeilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

În trompa uterină, materialul genetic feminin, ovocitul, se întâlneşte cu materialul genetic masculin, spermatozoidul. Astfel apare sarcina.

Dacă trompa uterină este aşadar înfundată în partea din apropierea ovarului, intervenţia chirurgicală o poate salva.  Va fi posibil astfel să apară o eventuală sarcină în mod natural. Dacă zona bolnavă e lângă uter, singura şansă pentru sarcina este fertilizarea în vitro. Aceasta înseamnă că embrionii apar în laborator şi se implanteza, ulterior, direct în uter.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: „Aici avem uterul, o jumătate a lui, aici o trompă uterină şi cu ovarul şi vede, clar că e ca o mânuţă care vine şi aspiră un ovocit. Dacă aceasta  zonă e bolnavă, se poate opera şi ea astfel va putea să îşi reia funcţia. Dacă  obstrucţia e aproape de uter, nu are rost să facem acest lucru pentru că rămâne extrem de puţin din trompă şi ea nu va fi în contact cu ovarul. Nu merită să procedăm la intenvenție.”

Ceea ce trebuie să ştiţi este că orice durere în abdomenul inferior trebuie să vă trimită la medic:

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: „Când doare burtica în abdomenul inferior, într-o parte, nu e leagată de menstuație.  Poate să se asocieze cu o infecţie urinară, cu urinări dureroase.”

Citește și
csid
Principalele cauze ale infertilității la femei. Ce spun medicii

Orice infecţie trebuie tratată rapid, astfe încât trompa uterină să rămână în stare perfectă și să fie aptă pentru sarcină.

Cum ajung microbii în trompa uterină? Ei intră prin vagin, ascensionează spre colul uterin şi uter şi de aici spre cele două trompe uterine. Prezervativul nu este protecţie doar împotriva virusurilor hepatitice B, C şi împotriva virusului HIV. Prezervativul împiedică şi alte micro-oganisme să migreze în uter, micro-organisme care, netratate la timp, pot conduce ulterior la infertilitate.

Unele dintre ele nu dau simptome. De aceea, după ce începeţi viaţa sexuală, în fiecare an aveţi nevoie să faceţi un examen bacteriologic care arată dacă există sau nu infecţie cu microplasmă şi clamidia. Aceste infecţii nu se manifestă prin durere.

Dr. Dorina Codreanu, medic primar ginecolog: „O femeie care şi-a început viaţa sexuală la 20 de ani şi a contractat infecţia la 22, degeaba o diagnostichezi la 30, pentru că tratamentul nu mai are şanse de succes pentru că deja s-au produs sechelele.”

Clamidia și Microplasma sunt doi germeni care se transmit pe cale intimă. Nu dau simptome, dar netrataţi rapid distrug integritatea aparatului genital feminin, mai exact a trompelor uterine. Cu alte cuvinte, nu mai există şanse de a concepe în mod natural. De aceea, la vârste tinere, o dată pe an, la controlul ginecologic se recomandă şi analizele care îi determină.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult