Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 1.000 de români cu activități online, vizați de ANAF. Bucureștiul conduce în clasamentul veniturilor ascunse

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce a declanșat verificări în mediul online, ANAF a numărat deja 1.100 de români pe care i-a luat la întrebări pentru banii pe care i-au făcut pe rețele sociale și din tranzacții cu monede virtuale.

Jumătate dintre ei au fost depistați că nu și-au declarat corect sau complet veniturile. Aşa că, au primit somații şi au de achitat, în total, peste 100 de milioane de lei. Cele mai mari nereguli au fost descoperite în București, spun inspectorii.

Un influencer poate ajunge la venituri generoase

Un influencer, adică o persoană care câștigă bani din promovarea de produse și servicii în online, poate ajunge la venituri generoase, spune specialistul în social media Robert Feraru, invitat în emisiunea „Conectat la România”.

Robert Feraru, manager al unei agenții de comunicare: „Dacă avem un influencer care depășește 300.000 - 400.000 de următori, un story poate să coste de la 1.000 de euro sau poate 2.000 - 3.000 de euro, dar depinde foarte mult și brandul cu care se asociază. Noi în agenție nu lucrăm fără contract, fără o formă legală pentru care să răspundem mai departe în caz că se întâmplă ceva”.

Ioana Vișănescu, creator digital: „Plătesc taxe la stat, plătim dividende, plătim tot pentru că niciun brand nu funcționează și nu o să accepte vreodată să dea bani la negru. Eu am un SRL, așa funcționez”.

Citește și
mehedinti
Un bărbat închis în trecut pentru omor le-a spus polițiștilor că a ucis din nou. Victima este un fost inspector ANAF

Dar, având în vedere că a explodat numărul celor care fac bani pe rețele ca Facebook, Instagram, Tik Tok, OnlyFans și Youtube, ANAF a găsit și nereguli.

În total, 1.134 de români cu „activități online”, așa cum îi numește ANAF, au intrat în vizor. Verificările nu sunt finalizate, dar deja jumătate au fost depistați că nu și-au declarat corect sau chiar deloc veniturile. Cei aflați în aceste situații au de plătit impozite de peste 103 milioane de lei, arată datele ANAF, transmise la solicitarea Pro TV.

Bucureștiul conduce în clasamentul veniturilor ascunse

Bucureștiul conduce în clasamentul veniturilor ascunse, cu somații pentru aproape 50 de milioane de lei. Urmează Ilfov, cu 18,5 milioane de lei și Suceava, cu 4 milioane de lei.

Annemarie Fabian, coordonatorul unei platforme de gestiune PFA-uri: „ANAF devine din ce în ce mai priceput în a urmări aceste surse de venit. Sunt din ce în ce mai capabili să vadă banii din neobănci, din bănci din afară, și să întrebe de unde ai făcut acești bani. Brandurile serioase, brandurile mari, nu lucrează fără un contract, fără ca tu ai să ai o entitate juridică”.

Detalii despre cum câștigă românii din online, aflați în emisiunea „Conectat la România”, realizată de Laura Culiță, și difuzată vineri, de la ora 20:00, pe știrileprotv.ro

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult