Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Black Friday 2020. Măsuri speciale luate de comercianți în pandemie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vinerea aceasta sunt anunţate cele mai mari reduceri din an. Va fi însă un Black Friday mai mult online, se aşteaptă comercianţii, pentru că oamenii evită aglomeraţia din magazine.

Ca să mai recupereze din pierderi, unii au furat startul şi au început deja să taie preţurile.

Toate promoţiile de Black Friday 2020. Intră AICI ca să nu pierzi reducerile momentului!

Imagini cu magazine pline de oameni în Vinerea Reducerilor nu vom mai vedea anul acesta. Acum, comercianţii îşi pun speranţele în vânzările online, care ar urma să crească cu 20%. Reduceri sunt anunţate la toate tipurile de produse, dar unele categorii sunt mai căutate decât până acum.

Florinel Chiș director executiv Asociaţia Română a Magazinelor Online: "Oamenii au renunţat la deplasări, concedii, ieşiri în oraş şi decid să investească mai mult în confort, fie că vorbim de home&deco sau fashion, fie că vorbim de tehnologie necesară pentru munca de acasă, pentru şcoala de acasă."

Numărul de magazine online integrate într-o platformă de e-commerce a crescut cu 25% de la începutul pandemiei, iar aşteptările pentru Black Friday sunt mari.

Citește și
emag
(P) Mâine este eMAG Black Friday: Vezi ce surprize te așteaptă la cel mai așteptat eveniment de shopping al anului!

Arthur Rădulescu, director general platformă e-commerce: „Pe baza datelor de până acum, aşteptăm creşteri de peste 40% în luna noiembrie”. Reporter: „Cum se face că, la nivel internaţional, nu sunt aşa de optimişti?” Arthur Rădulescu: „La noi, cei care cumpărau din online erau într-un procent mult mai mic şi din cauza asta se simte mult mai puternic această trecere către online”.

În depozite, s-au luat măsuri de siguranţă sporite.

Robert Berzea, reprezentantul unei platforme online: "Faţă de Black Friday de anul trecut avem o echipă mult mai mare. Echipele de logistică au un buffer de 10% în depozit, dacă există un caz vor fi izolaţi toţi colegii din jur. Din acest buffer luăm o echipă nouă pentru a-i înlocui pe cei care stau în carantină."

Laura Țeposu, fondator magazin online: "Am împărţit echipa în două echipe care nu se întâlnesc. Toată lumea lucrează cu mănuşi, lucrează cu măşti. Oricum, o carte durează 2-3 zile până ajunge la destinatar. Este împachetată, nu există şansa să se transmită virusul prin intermediul cărţilor."

Dacă vânaţi reducerile de vineri, specialiştii vă sfătuiesc să faceţi din timp o listă cu produse, pentru a nu cheltui mai mult decât v-aţi propus şi să comparaţi preţurile pe mai multe platforme.

La final, după ce aţi ales produsele şi le-aţi adăugat în coş, cea mai sigură varianta de plată, recomandată acum şi de autorităţi şi medici, este cea online, cu cardul. De altfel, şi procesatorii de plăţi estimează că anul acesta de Black Friday numărul de tranzacţii cu cardul va fi dublu faţă de anul trecut.

În cazul în care vă răzgândiţi, puteţi face retur în maximum 14 zile. Atenţie, regulă nu se aplică la toate produsele.

Reporter: „Vanzatorul poate refuza returul?” Ioana Doagă, avocat: „Spre exemplu, la produsele peronalizate, care au fost create de vânzător după specificaţiile tehnice oferite de cumpărător.” Reporter: „Vorbim doar de bijuterii sau haine create special?”  Ioana Doagă, avocat: „Dreptul la retragere nu poate fi exercitat în măsura în care vorbim de produse perisabile.”

Cele mai multe magazine au anunţat că vor avea reduceri chiar şi de 80% vineri, dar sunt platforme care au început deja promoţiile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult