Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr de la Centrul de Detenţie Brăila a luat nota 10 la matematică la Bacalaureat. Cu ce medie a promovat examenul

Un tânăr din Centrul de Detenţie Brăila Tichileşti a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9.38. Acesta a obținut nota 10 la Matematică, 9.40 la Limba română și 8.75 la Fizică.

„Educația reprezintă pilonul devenirii ființei umane. Etapele de vârstă se încadrează în diferite perioade ale școlarității: primar, gimnazial, liceal, universitar, postuniversitar. Fiecare etapă de școlarizare se încheie cu probe de evaluare, cu examene de absolvire. Unul dintre acestea este și Examenul Național de Bacalaureat, care le este cunoscut liceenilor ca fiind ”examenul maturității””, au transmis reprezentanții Centrului de la Tichileşti, pe Facebook.

Reprezentanții Centrului de Detenție Tichilești susțin că au avut de înfruntat mai multe piedici pentru a-l înscrie pe tânăr, însă în final, au reușit să-l ajute.

„Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil <științele naturii> a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unități de învățământ însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăți, convingeri eronate în defavoarea obiectivității, a oferirii de șanse, a acceptării, a umanismului. În calitate de coordonator de sector, am avut mai multe provocări de înfruntat în acest sens dar am găsit oameni de calitate, implicați, deschiși și toleranți, în rândul corpului profesoral al unității de învățământ anterior menționate care ne-au acceptat și nu au greșit”, se mai arată în postare.

„Elevul nostru prin efortul propriu susținut și de sprijinul doamnei profesor de matematică, Anișoara Tacciu, a obținut rezultate foarte bune: nota 10 la disciplina Matematică, nota 9.40 la disciplina Limba și literatura română și 8.75 la disciplina Fizică, obținând ca medie de examen 9.38”, au mai precizat reprezentanții Centrului de la Tichileşti, pe Facebook. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult