Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Câți absolvenți au luat 10

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avem cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Mai exact, 76,4% dintre tinerii care au susținut acest examen au luat note peste 6.  

Totuși, sunt și cele mai puține note de zece, din ultimii 11 ani. Ministrul Educației, Ligia Deca, a ținut să anunțe personal aceste rezultate, ușor mai bune față anul trecut, dar apropiate de simularea din primăvară.

Absolvent: „10 la mate și la informatică și 8,11 la română. Sper să iau o notă mult mai mare după contestații”.

100.000 de candidați vor primi în curând pe merit diploma de Bacalaureat. Procentul celor promovați, 76,4%, este cel mai mare din ultimii 15 ani. Însă notele mari sunt foarte puține.

Absolvent: „9,85 la română, 10 la mate și la fizică”.

Citește și
Bacalaureat 2024
Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate. În ce județ s-a înregistrat cea mai slabă rată de promovare

Ana Cârjea, elevă de 10: „La matematică făceam chiar din primele clase, întâi sau a doua, nu știu. Este singurul lucru pe care m-am văzut făcându-l și în continuare, toată viața”.

Așa arată un 10 curat. 39 de candidați din țară au predat teze perfecte, la toate probele. E adevărat, mai puțini decât anul trecut, când au fost 54 în situația lor și în 2022, când au fost 222 de elevi cu 10.

Acum, trei au studiat la Liceul Gheorghe Lazăr. Din 283 de absolvenți, a picat unui singur.

Ligia Deca, ministra Educației: „Mai ales la vârf, pe ceea ce înseamnă eșaloanele superioare de note, lucrurile au fost așa cum ne-am propus. Sigur că ne dorim ca să avem un procent de promovare mai bun la examenul de Bacalaureat”.

Reporter: „Cât ai luat?”

Elev: „3,45”.

Reporter: „Și cât sperai, după evaluarea ta?”

Elev: „Peste 5”.

Elev: „Patru, din păcate. Mă duc să depun o contestație, poate-poate”.

Tânărul vrea să devină polițist. Examenul a fost un joc de noroc, pentru 30.000 de candidați, care nu au luat notă de trecere. Mulți mai trag un loz în sesiunea din august.

Cei care au trecut la limită își fac planuri mari, de pildă, o carieră la catedră.

Elevă: „6,67. Eu chiar sunt mulțumită, e destul de ok”.

Reporter: „Ce urmează să faci acum?”

Elevă: „Facultate! Pedagogie”.

Cea mai mare rată de promovare a fost, în acest an, în județele Cluj, Galați, Brăila, Bacău și Brașov. Cea mai scăzută rată de promovare s-a înregistrat în Ilfov, Harghita, Giurgiu, Mehedinți și Teleorman.​

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult