Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Notele au ajuns în unele școli, în alte județe vor fi transmise elevilor până marți
Galerie foto
UPDATE ora 16.55: Conform sursei citate, la momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale.
Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20 martie 2024.
În ceea ce privește modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educației face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul școlar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor examenelor naționale să fie comunicate anonimizat, prin afișare pe platformă, similar examenelor naționale.
Rezultate simulare Bacalaureat 2024, precizări importante ale Ministerului EducațieiDată fiind generalizarea evaluării digitalizate pentru simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, Ministerul Educației a făcut următoarele precizări:
”Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise.
Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinți.
În contextul utilizării platformei de evaluare digitalizată, Ministerul Educației dispune pentru prima oară de date relevante pentru o imagine de ansamblu asupra gradului de reușită la fiecare dintre itemii administrați. În acest sens, menționăm că, dat fiind numărul mare de tipuri de subiecte (33) și faptul că procesul de evaluare s-a încheiat în cursul serii de joi, 14 martie, statisticile privind gradul de reușită pe fiecare item, la nivel național, vor fi făcute publice cel mai târziu pe 22 martie.
Precizăm că datele care stau la baza prezentei sinteze a rezultatelor au fost extrase din Platforma de evaluare digitalizată și prelucrate la nivelul Ministerului Educației. Informațiile care permit astfel de analize, precum și analize ale gradului de reușită pe itemi vor fi disponibile la nivelul fiecărui Inspectorat Școlar Județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, respectiv al fiecărei unități de învățământ odată cu transmiterea borderourilor de evaluare.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.”
Rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat 2024Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, susținută în perioada 4 - 7 martie 2024, la nivel național, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.
Astfel, au fost implicați în procesul de evaluare 13.897 de profesori evaluatori, dintre care:
Limba română: 3.909
Matematică/istorie: 4.459
Limba maternă: 264
Disciplina la alegere: 5.265
În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenți.
Platforma a funcționat în parametri optimi pe întreaga durată a desfășurării proceselor.
Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:
UPDATE: În continuare cei mai mulți dintre elevii claselor a XII-a nu au primit rezultatele la simulare.
Potrivit discuțiilor dintre elevi, la anumite școli s-a anunțat deja că rezultatele vor fi anunțate luni, 18 martie, în timp ce alții spun că li s-a comunicat că abia pe 22 vor primi rezultatele deoarece nu s-a finalizat corectarea lucrărilor.
Edupedu.ro scrie că un profesor a avut de corectat în medie 50 de lucrări, dar au fost cadre didactice cărora le-au fost alocate și 70-80 de lucrări. Unii profesori au lucrat și de acasă, în timpul liber, pentru a finaliza corectarea.
UPDATE: Potrivit unor conturi de social media, în anumite școli notele au ajuns deja la diriginți, iar aceștia urmează să le tansmită elevilor.
În alte școli, însă, profesorii le-au transmis elevilor că vor primi rezultatele după ora 16.00.
Pe site-ul Ministerului Educației nu au fost publicate rezultatele centralizate de la Simularea Bacalaureatului 2024.
-----
Rezultatele le vor fi comunicate individual elevilor, joi,15 martie 2024 şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, potrivit Ministerului Educației.
„Obiectivul urmărit este îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens”, a transmis instituția..
De asemenea, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.
Simularea examenului naţional de Bacalaureat a fost organizată în peste 1.320 de unităţi de învăţământ.
Probele la simularea examenului de Bacalaureat 2024: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Evaluarea lucrărilor de la simulare Bac 2024Procedura de evaluare a lucrărilor la simularea Bacalaureatului urmează anumite reguli și etape:
Ca și în cazul simulării Evaluării Naționale, lucrările elevilor sunt scanate în clasă și apoi corectate digitalizat, asigurând astfel o eficiență sporită în procesul de evaluare.
După finalizarea scanării tuturor lucrărilor, asistenții le introduc într-un plic sigilat, care este păstrat în condiții de securitate până la finalul fiecărei probe. Rezultatele au fost încărcate în aplicația dedicată evaluării digitalizate.
Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, distribuirea lucrărilor către aceștia făcându-se în mod aleatoriu prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate. Diferențele semnificative de notare necesită reevaluarea lucrării de către alți doi profesori evaluatori.
Evaluarea se realizează pe baza baremului de evaluare și notare, iar media aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de aplicația informatică. Notele extreme sunt eliminate, iar nota finală se calculează pe baza celor două note centrale.
Obiectivele simulării la Bacalaureat sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.
Calendarul examenului de Bacalaureat 2024. Când vor avea loc probele la BAC:Probele de evaluare a competențelor:
► 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
► 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
► 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
► 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
Probele scrise:
► 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
► 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
► 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
► 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
Afișarea rezultatelor la BAC 2024:
► 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
► 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
► 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale
Sursa: Agerpres, Pro TV
Etichete: bacalaureat , ministerul educatiei , test , simulare bacalaureat
Dată publicare: 15-03-2024 16:23