Ce spune ministrul Educaţiei despre liceele unde nimeni nu ia BAC-ul de ani de zile
Your browser doesn't support HTML5 video.
Însuşi ministrul Educaţiei, ne-a declarat că trece des pe lângă un liceu, care a avut şapte ani la rând doar candidaţi picaţi. Se întâmplă de obicei la liceele tehnice, care primesc în clasa a 9-a şi elevi cu nota 1, la Evaluarea Naţională.
Liceul Petru Rareş din Târgu Frumos. Toţi absolvenţii din 2019 poartă aici eticheta "respins". Ce mai mare medie a fost 5,95. 5 sutimi înseamnă însă enorm- diferenţa dintre a avea diploma, adică un atu greu, atunci când cauţi un loc de muncă .... şi un eşec.
În continuare, Ilfov are cele mai slabe rezultate la bacalaureat din ţară - doar 38 la sută dintre candidaţi au reuşit să ia examenul. De pildă, la Liceul Tehnologic Pamfil Şeicaru din Ciorogârla n-a promovat niciun elev din generaţia curentă. Doi au luat unu la matematică - pur şi simplu cu atât au fost notate lucrările. Surprinzător, doi absolvenţi din promoţii trecute au fost declaraţi admisi - unul, cu medie peste 7.
În ultimii ani, au ajuns aici cei respinşi peste tot. „Vin din clasa a opta cu medii foarte mici. Chiar situaţii în care au avut 1 la evaluarea naţională. Unu la română, unu la matematică. Vă daţi seama, să ajungă la 6 la bacalaureat... „, spune directorul liceului.
Mesajul ministrului despre liceele unde nimeni nu ia BAC-ul
"Educaţia ne uneşte". Mesajul unei campanii lansate de ministrul Andronescu domina una dintre clasele şcolii din Cârcea, judeţul Dolj. Din 35 de elevi, niciunul n-a reuşit.
„Da, eu mereu am spus, e un liceu pe care îl ştiu foarte bine, pe lângă care trec, la 7 km de Turnu Severin. De 7 ani nu trece nimeni niciun examen! Am primit multe mesaje zilele acestea pe telefonul meu în care elevii încercau să arunce vina şi pe profesori. Dar învăţatul în fiecare zi, cu mare atenţie, promovează examenul de bacalaureat fără probleme”, spune Ecaterina Andronescu
Aşadar, momentan, ministrul nu are o viziune clară, despre destituiri ale celor care se fac vinovaţi sau recuperări de materie - nu doar pe hârtie- din clasele mici. Spune că aşteaptă rezultatele finale, ca să decidă ce e de făcut cu fabricile de elevi fără bac.
Pe de altă parte în Biled directorul a priceput că nu poate menţine la nesfârşit eticheta "liceu", sperând că viitoarele generaţii se vor pune cu burta pe carte. A început, cu trei ani în urmă, preschimbarea claselor în grupe de meserii. „Suntem încă liceu, pentru că mai avem seral, dar s-au transformat în clasa profesională”, explică ea.
Rata de promovare poate creşte, dacă profesorii fac meditaţii la şcoală şi munca de lămurire, cu familiile care nu se implica în viaţa şcolară.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat , meserii , examen , elevi , limba romana , note , promovare , respins , picat
Dată publicare: 09-07-2019 17:49