Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câți elevi de liceu au dat simularea la matematică și istorie. Aproape 30.000 nu s-au prezentat la simulare

Elevii din clasele terminale de liceu, a XII-a și a XIII-a, au susținut, marți, proba obligatorie a profilului la simularea examenului de Bacalaureat 2023. Potrivit Ministerului Educației, aproape 30.000 de elevi nu s-au prezentat să dea simularea.  

Ministerul Educației a anunțat că la simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, desfășurată astăzi, 28 martie, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, 118.010 elevi.

În total, în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, s-au înscris la începutul anului școlar 2022-2023 peste 147.000 de elevi.

La simularea de la limba și literatura română, probă susținută luni, 27 martie, peste 20.000 de elevi nu s-au prezentat să susțină simularea.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 13 elevi.

Simularea bacalaureatului 2023

Elevii din clasele terminale vor susține miercuri, 29 aprilie, simularea probei la alegere a profilului şi specializării, iar joi va fi proba la limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi anunțate pe data de 6 aprilie 2023, dar nu vor fi afișate nicăieri și nici nu se vor trece în catalog.

Subiecte simulare proba obligatorie a profilului

Elevii de la clasele cu profil real au dat simularea la Matematică, în timp ce cei de la profil uman, au dat testul la Istorie.

Vedeți ce subiecte s-au dat la Matematică la profilele de mate-info, științele naturii, tehnologic și pedagogic la simularea examenului de Bacalaureat 2023.

La proba de Istorie, la subiectul al treilea, elevii au avut de realizat un eseu despre evoluția statelor române între secolele XIII- XVIII.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult