Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câte medii de 10 au fost la Bacalaureat. Cele mai multe au fost obținute în București | HARTĂ

Your browser doesn't support HTML5 video.

39 de medii de 10 au fost obținute în total la Bacalaureat. Dintre acestea, 13 sunt în București.

Numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:

Limba și literatura română: 408; Limba și literatura maternă: 21; Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică -2.424 / Istorie - 855); Proba la alegere a profilului și a specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la disciplina Logică și argumentare: 1.234).

„Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a precizat Ministerul Educației într-un comunicat.

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2024 a fost de 76,4% înainte de contestații, potrivit rezultatelor anunțate de Ministerul Educației luni, 8 iulie. Concret, 99.371 de candidați au fost declarați „reușiți” la această sesiune, 95.112 candidați din promoția curentă, respectiv 4.259 din promoțiile anterioare.

Citește și
Rezultate Evaluare Națională 2019 Maramureș
Rezultatele la BAC 2024 pe județe. Vezi notele la Bacalaureat 2024

Cei mai mulți candidați (18.426 – toate promoțiile) au obținut medii situate pe segmentul 9 – 9.49.

4.373 de candidați nu s-au prezentat, iar 103 candidați au fost eliminați.

Procesul de contestații: Ce trebuie să știe candidații

Pentru elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute, există posibilitatea de a depune contestații. Acestea pot fi înregistrate astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00. Contestațiile pot fi depuse fie la centrul de examen, fie electronic, la adresa de email contestatiibacspecial2024@gmail.com. În cazul contestațiilor trimise online, candidații trebuie să atașeze o copie a actului de identitate și să furnizeze un număr de telefon pentru confirmare.

Este important de menționat că procesul de reevaluare a lucrărilor contestate este unul riguros. Fiecare lucrare va fi recorectată de o nouă comisie de examinare, formată din profesori de specialitate care nu au fost implicați în evaluarea inițială.

Rezolvarea contestațiilor va avea loc în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie 2024.

Condiții de promovare a examenului de BAC 2024

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să îndeplinească trei condiții esențiale: să fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină minimum nota 5 la fiecare probă scrisă și să aibă o medie generală de cel puțin 6 la probele scrise.

Pentru cei care nu vor obține nota de trecere în această sesiune, există încă o șansă în cadrul sesiunii de toamnă. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult