Bareme și subiecte la Istorie de la BAC-ul de toamnă 2024. Subiectul III: România în prima jumătate a sec XX
Galerie foto
UPDATE: Baremele de corectare a subiectelor la Istorie
UPDATE: S-a încheiat examenul la IstorieProba scrisă la Istorie din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, s-a încheiat. Candidații care au susținut proba au predat lucrările la ora 12:00.
La ora 15:00 vor fi publicate pe stirileprotv.ro și pe subiecte.edu.ro baremele de corectare ale subiectelor de la Istorie.
UPDATE: Au apărut subiectele la IstorieÎn mediul online au apărut imagini cu subiectele de la Istorie. La subiectul III, candidații au de scris un eseu despre evoluția politică a României în prima jumătate a secolului XX.
UPDATE: A început proba scrisă la Istorie. Candidații au la dispoziție 3 ore să rezolve subiectele primite.
-----
Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, proba de Istorie începe la ora 9:00. Candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, timpul fiind calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în sălile de examen.
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid. Ministerul Educației subliniază importanța respectării regulilor de examen, interzicând accesul candidaților cu manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice în sălile de examen.
Pentru sesiunea de toamnă s-au înscris peste 33.000 de candidați, dintre care aproximativ 22.000 provin din promoția anului 2024, iar restul din promoțiile anterioare. Aceștia sunt candidați care fie susțin toate probele, fie doar pe cele nepromovate în sesiunile anterioare.
Subiectele pentru proba de Istorie vor fi afișate pe parcursul zilei pe site-ul stirileprotv.ro și pe subiecte.edu.ro, după ora 15:00. Acest lucru permite candidaților să-și verifice răspunsurile și să-și facă o primă evaluare a performanței.
Ministerul Educației menține disponibilă linia TELVERDE (0800 801 100) între orele 8:00 și 16:00, pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități în organizarea și desfășurarea examenului.
Regulile și restricțiile pentru examenul de Bacalaureat 20241. Este interzisă aducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, poșetelor, telefoanelor mobile, dispozitivelor electronice, manualelor, notițelor sau oricăror materiale de inspirație.
2. Elevii au voie să aibă asupra lor doar actul de identitate, instrumente de scris (pix albastru, creion, radieră, riglă transparentă) și o sticlă de apă transparentă, fără etichetă.
3. Nimeni nu are voie să iasă din sală mai devreme de ora 10:30 și nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.
4. Orice încercare de comunicare între candidați, copiere sau transmitere de materiale este considerată fraudă și duce la eliminarea imediată din examen.
Consecințele eliminării din examen sunt severe, incluzând imposibilitatea de a participa la probele următoare și la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Unii candidați pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Primele rezultate ale acestei probe vor fi afișate pe 26 august 2024, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00.
Următoarele probe scrise programate sunt:
- 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării (E.d)
- 22 august: Limba și literatura maternă (E.b)
Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate pe data de 30 august 2024.