VIDEO. Cel mai nou model al unui brand celebru de mașini de lux demonstrează că lemnul este mai bun decât fibra de carbon
Ferrari Roma Spider, exemplar unicat, a fost creat pentru a arăta cât de extins poate fi procesul de personalizare al unui Ferrari, chiar și atunci când acel model este unul relativ ”ieftin” (277.970 dolari), arată publicația CarBuzz.
Mașina este acum expusă la Muzeul Enzo Ferrari din Modena, ca parte a expoziției Ferrari One of a Kind, care este dedicată opțiunilor de personalizare ale mărcii italiene.
Într-o lume în care fiecare producător de lux oferă unele variante speciale de fibră de carbon, piele și/sau vopsea, Ferrari vrea să facă lucrurile puțin diferit. Pe lângă elementele de bază ale creației de mașini de lux menționate mai sus, Ferrari oferă acum lucrări cu laser pe accentele de aluminiu ale caroseriei, cum ar fi scuturile Ferrari personalizate de pe aripi.
Un alt exemplu, mai subtil, al incursiunii Ferrari în gravura cu laser se află pe capotă, unde apar un compas și coordonatele geografice ale sediului central din Maranello.
Pentru a se potrivi cu mașina, Ferrari a colaborat cu Montblanc pentru o ediție specială a stiloului ”Meistersterstuck”, elegant și atemporal, acesta fiind finisat în aceeași nuanță Oro Mida (”Aur Midas”) ca și mașina, și având un peniță din aur masiv Au750 prelucrat manual, precum și un motiv de compas acoperit cu platină.
Capacul și alte accente sunt, de asemenea, acoperite cu platină și există, de asemenea, un jurnal de bord cu o copertă realizată din piele refolosită, care se potrivește cu cea din interiorul mașinii. Apropo, Ferrari a folosit piele nappa fără crom și, cel mai interesant, lemn gravat, de origine controlată, pentru capacul tonneau și podea.
De fapt, sustenabilitatea este o temă cheie a acestei mașini în tot habitaclul - mai notează publicația.
Scaunele, finisate într-o combinație de Rosso Bologna (roșu) și Pelle Metalizzata Oro Mida (piele Midas Gold Metallic), prezintă o țesătură în panoul central cu cusături manuale folosind piele alături de filamente din anvelope reciclate, iar dacă vi se pare că consola centrală arată mai dură decât de obicei, există un motiv pentru asta - este una dintre componentele realizate din nisip scos din mulaje în turnătoria Maranello, care este reciclat și prelucrat.
Ferrari a mai patentat o tehnologie similară, dar aceasta duce lucrurile un pas mai departe.
Deși Roma Spider nu este un hibrid, fabrica Ferrari colectează chiar și așchiile de aluminiu de la noul său program de gravură cu laser pentru reciclare și reutilizare în piesele motorului V8 biturbo de 3,9 litri.
Din păcate, este un motor de 612 cai putere, care probabil nu va fi niciodată împins la limitele sale, deoarece un exemplar unic ca acesta va rămâne fie în colecția Ferrari ca o vitrină a capacităților sale, fie va fi vândut în cele din urmă unui colecționar care îl va păstra la fel de impecabil.
Totuși, o ”supermașină” înseamnă mai mult decât felul în care se mișcă, iar acest exemplar al celui mai elegant model Ferrari din ultimul deceniu este un exemplu perfect de artă auto.