Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tesla a anunțat vânzări record până acum, în 2023. Cum a fost posibil avansul

Tesla a anunțat vânzări record pentru al doilea trimestru al anului, depășind estimările. Avansul a fost posibil pentru că reducerile de preţ şi subvenţiile din SUA au făcut ca maşinile sale electrice să fie mai accesibile.

În perioada aprilie-iunie 2023, compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 vehicule, o creştere de 10% faţă de trimestrul precedent şi un avans de 83% faţă de anul trecut, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Analiştii se aşteptau ca Tesla să livreze 445.000 de maşini.

Cel mai valoros producător auto al lumii a produs cu 13.560 mai multe vehicule decât a livrat în trimestrul doi din 2023, deşi decalajul s-a redus de la 17.933 în primele trei luni din acest an.

„Reducerile de preţ au fost o mişcare inteligentă Tesla şi au avut succes în special pe piaţa chineză. Ne aşteptăm la creşterea marjelor de profit în următoarele trimestre", a explicat Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

Citește și
Tesla
Român din Italia cu Tesla, surprins furând curent de la primărie pentru a-și încărca mașina. ”Și-a făcut un obicei din asta”

China este cea mai mare piaţă auto din lume şi a doua mare piaţă a Tesla după Statele Unite. În pofida concurenţei producătorului auto chinez BYD, Tesla se aşteaptă la vânzări record în China.

Compania a livrat 446.915 de maşini Model 3 şi SUV-uri Model Y, precum şi 19.225 vehicule premium Model S şi Model X.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult