Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful Renault, arestat la Tokyo. Ce se întâmplă cu proprietarul Dacia. Reacția lui Macron

Preşedintele director general al alianţei auto Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, a fost arestat luni la Tokyo, informează postul public de televiziune din Japonia (NHK).

"Parchetul din Tokyo l-a arestat pe Carlos Ghosn fiind bănuit de încălcarea legislaţiei financiare", susţine NHK, potrivit Agerpres.

Informaţia a fost confirmată şi de cotidianul nipon Yomiuri.

Anterior, constructorul auto japonez Nissan Motor a organizat o conferinţă de presă la sediul său de la Yokohama, la periferia capitalei Tokyo, ocazie cu care a informat că preşedintele Consiliului de Administraţie, Carlos Ghosn, "timp de mai mulţi ani", a declarat la fisc venituri inferioare valorii reale.

Conform rezultatelor unei anchete interne, "au fost descoperite alte nereguli, precum utilizarea bunurilor companiei în scopuri personale", a informat constructorul auto japonez, care a adăugat că va propune Consiliului de Administraţie demiterea lui Carlos Ghosn "în cel mai scurt timp posibil".

Citește și
Renault Kadjar - AFP/Getty
Noul Kadjar, prezentat la Paris. Cu ce vine nou SUV-ul și când va fi disponibil în România

Nissan a precizat că a furnizat informaţii procurorilor şi cooperează cu aceştia în cursul anchetei lor.

Acţiunile constructorului auto francez Renault au înregistrat luni o cădere de aproape 5%, după apariția infirmațiilor. În jurul orei locale 10:30 (9:30 GMT), la Bursa de la Paris acţiunile Renault înregistrau o scădere de 4,81%, până la 61,40 euro, pe o piaţă în creştere cu 0,55%.

Reacția lui Emmanuel Macron

Franţa va face tot posibilul pentru menţinerea stabilităţii Renault şi a alianţei sale cu Nissan, a afirmat luni preşedintele Emmanuel Macron, după ce producătorul auto nipon Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de încălcarea legislaţiei în domeniul financiar.

"Este prea devreme să comentez despre autenticitatea acuzaţiilor, încă nu am foarte multe informaţii. Totuşi, în calitate de acţionar (al Renault), Guvernul francez va rămâne extrem de vigilent în privinţa stabilităţii alianţei, a grupului (Renault) şi a angajaţilor săi, care se bucură de susţinerea deplină a statului", a declarat Emmanuel Macron la o conferinţă comună la Bruxelles cu premierul belgian Charles Michel.

Statul francez are o participaţie de 15% în Renault, care, la rândul său, deţine o participaţie de 43,4% în Nissan.

În luna iunie a acestui an, Adunarea generală anuală a acţionarilor Renault, care a aprobat şi un nou mandat pe patru ani pentru Carlos Ghosn, s-a pronunţat cu 56% în favoarea remuneraţiei de 7,4 milioane euro acordată lui Ghosn pentru anul trecut, la care se adaugă cele 9,2 milioane de euro pe care Carlos Ghosn le-a primit în calitate de preşedinte al Nissan.

Mai multe detalii pe www.incont.stirileprotv.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult