Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Salonul Auto București. Cum arată mașina electrică pe care o puteți lua cu 7.500 euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Maşinile electrice par să fie vedetele Salonului Auto Bucureşti, care s-a deschis joi.

Oferta este variată, astfel încât să se bucure de aceste vehicule şi românii cu bani mai puţini. Dacă vă mulţumiţi cu o maşinuţă din piese chinezeşti, asamblata în România, o puteţi cumpăra cu 8 mii de euro, însă dacă ţintiţi una englezească, aveţi nevoie de 100 de mii. Atenţie în privinţa autonomiei, producătorii recunosc că scade în anumite condiţii.

Aproape fiecare producător prezent la salon a avut în centrul standului câte o maşină electrică. Dacă anii trecuţi ofertele nu erau pentru buzunarele tuturor românilor, în ediţia 2018, printre electricele foarte scumpe au apărut şi variante low cost.

Un producător aduce piese din China şi asamblează din ele maşini în Baia Mare. Maşinile au fost omologate de RAR în clasa „cvadricicle grele" şi costă 7500 euro cu voucherul de la rablă. Autonomia este de până la 100 de kilometri şi are anumite limitări.

Gheorghe Mureșan, producător: Rulează cu 60 de kilometri pe oră. Nu are airbag, dar nu are nici nevoie... că viteza este mică.

Citește și
salon paris
Salonul auto de la Paris. Mașina zburătoare gândită pentru a fi folosită pe post de taximetru

În varianta de top găsim la salon o maşină de lux, care costă cât un apartament cu 3 camere în Bucureşti. Cu toate acestea, şi-a găsit cumpărători.

Limuzina a fost lansată la începutul primăverii şi a fost comandată deja de 10 români. Costă aproape 100 de mii de euro, are autonomie 430 de kilometri, dar autonomia se poate reduce dacă o conduceţi sport şi dacă are consumatori, de pildă, aerul condiţionat inclus la maximum.

Producătorii auto care încă nu au dezvoltat maşini electrice au modele Hybrid. De exemplu, un autoturism de 70 de mii de euro, care are două motoare, unul pe benzină şi unul electric, cu o autonomie de 40 de kilometri.

Iulian Oprescu, reprezentant importator: ”Depinde de stilul de condus, poate fi şi mai puţin, dar şi mai mult."

Deşi nu a reuşit să dezvolte până acum o reţea de staţii de încărcare, statul român încurajează cumpărarea de maşini electrice. Prin programul Rabla Plus primiţi un voucher de 10 mii de euro.

Suma ajunge la 11.400 de euro dacă duceţi o maşină veche la casat. Pentru cumpărarea maşinilor hibrid puteţi primi până la 8 mii de lei.

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult