Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ford va investi 300 de milioane de dolari pentru a-şi extinde producţia din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vom avea maşini electrice fabricate la Craiova. Ford a anunţat că va învesti 300 de milioane de dolari pentru a-şi extinde producţia de la noi din ţară.

România va deveni, astfel, a treia țară în care Ford va asambla maşini electrice, după Germania şi Turcia. Noul vehicul va fi unul comercial, care va putea transporta şi marfa şi pasageri.

În doi ani, de pe porţile uzinei de la Craiova va ieşi un nou vehicul marca Ford, care va primi o variantă complet electrică în 2024, spun oficialii constructorului auto.

Stuart Rowley, preşedinte Ford Europa: ”Anunțăm o investiție de 300 de milioane de dolari în fabrica noastră din România, unde, începând cu 2023, vom produce un nou vehicul comercial ușor, iar în 2024 vom introduce o versiune electrică a acestui vehicul”.

O imagine de deasupra uzinei indică halele de producţie care vor fi implicate în producţia noului model. Mai multe detalii, despre cum va arăta acesta şi ce caracteristici va avea, vor fi făcute publice aproape de momentul lansării.

Citește și
Coronavirus România, bilanț 4 februarie
Coronavirus România, bilanț 27 aprilie. 2.019 cazuri și 172 de decese în ultimele 24 de ore

Adrian Mitrea, specialist auto: ''Este o veste foarte bună pentru România, pentru că în Craiova se va face încă un model care are un potenţial foarte mare de vânzare şi astfel sunt securizate şi locurile de muncă de acolo. Ceea ce se va fabrica la Craiova va fi un vehicul comercial uşor, adică o dubiţă sau o mică utilitară, dar acest tip de maşină este destinat afacerilor - curierar, distribuţie medicamente, alte produse ușoare''.

Oficialii Ford au venit şi cu un mesaj către autorităţi, de la care cer de ani de zile un drum expres Craiova-Pitești, aflat încă în construcţie.

Stuart Rowley: ”Vom continua să colaborăm cu guvernul și partenerii noștri pentru a îmbunătăți infrastructura din România în vederea susținerii activității de producție a centrului nostru de talie mondială de la Craiova”.

Din această toamnă, în România vor circula şi primele maşini Dacia 100% electrice. Este vorba despre modelul Dacia Spring, asamblat în China. Maşina are 45 de cai-putere, o autonomie de 230 de kilometri şi costă 18 mii de euro.

Preţul unei maşini electrice poate fi acoperit parţial prin ecobonusul acordat prin programul Rabla Plus, în valoare de 45 de mii de lei. De săptămâna aceasta a pornit programul, împreună cu varianta clasică, pentru maşinile vechi. Pentru o rablă scoasă din uz, prima de casare este de 7.500 de lei, aşadar mai mult decât anul trecut. Puteţi să combinaţi cele două tichete, caz în care veţi beneficia de o reducere de 52.500 de lei la achiziţia unei maşini.

Noutatea anul acesta este că nu veţi putea vinde maşina luată prin programul ''Rabla'' timp de un an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult