Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de studenți au votat în Regie. „Suntem fericiți pentru că vedem că nu e coadă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei mai mulți studenți sunt hotărâți și astăzi să voteze, așa cum au făcut și acum două săptămâni.

În București, s-au trezit cu sutele de dimineață și au mers cu prietenii la secțiile de votare din complexul Regie. Dar grupurile cele mai numeroase s-au înregistrat după orele prânzului, când s-au format și cozi.

Tineri și entuziaști, studenții spun că nu vor să aleagă alții pentru ei.

În regie, la colegiul Spiru Haret, sala de sport a devenit pentru studenți ca o sala de curs. Aici votează ei de fiecare dată. Parcă nici nu a mai contat că noaptea trecută a fost poate mai scurtă, că au fost la petreceri sau au învățat.

Și pentru că studențîi au votat cu sutele pe liste suplimentare, secțiile de votare au avut grijă și de rezidenți. Unii învață de mici, de la părinți, cel mai important exercițiu într-o democrație.

Citește și
coada la vot in marea britanie
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL 2. Prezenţa la vot în diaspora în ziua 3, exit-poll şi rezultate oficiale

„Suntem fericiți pentru că vedem că nu e coadă. Am votat și în primul tur. E relevant fiecare vot în parte. Chiar îi invităm pe toți să iasă la vot”, spune un student.

Chiar și când se forma coadă, așteptarea era mai ușoară în gașcă.

„Un număr mare de studenți care au votat astazi, în comparație cu primul tur. Cred că 4-500 au votat până acum. Data trecută erau 2-300 sute până la această oră. Dar o să mai vină”, spune Radu Mărculescu, secția de votare nr. 1231.

Diferențe semnificative dintre cele două tururi de scrutin nu au fost doar în ceea ce privește numărul celor care au votat, care oricum a fost mai mare, ci și în ceea ce privește atitudinea: mulți dinre studenții care au voatt la cele două secții din Regie spun că nu au mai avut nevoie de motivare pe siteurile de socializare ca să vină la urne.

Vot cu vot, în urne s-au strâns mii de buletine. Mai multe chiar la primul tur, când unii au ratat șansă de a vota.

Verificați aici, în timp real, prezența la vot pe județe:

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult