Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gestul ciudat făcut de Viorica Dăncilă la vot. Candidaţii care au votat la sat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei mai mulţi dintre liderii politici au vrut să dea electoratului un exemplu şi au mers la urne dimineaţa.

Nu au avut de aşteptat pentru că, în prima parte a zilei, secţiile nu au fost aglomerate. Majoritatea candidaţilor şi liderii principalelor partide au rămas în Capitală, însă au fost câţiva care au vrut să voteze în localităţile în care s-au născut şi au crescut.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a fost a doua persoană care a votat la secţia de care aparţine, pe Calea Griviței. Edilul a semnat lista de votare la ora 7 dimineaţa.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: "Îmi doresc să trăim într-o ţară în care toţi să aibă şanse egale şi de educație şi din mediul rural şi din oraşe. Mi se pare normal să votăm".

Şi premierul Ludovic Orban s-a grăbit să fie printre primii care îşi exercita dreptul de vot şi, la nici o oră de la deschiderea secţiilor a mers la o şcoală din Dobroeşti, judeţul Ilfov. Iniţial a intrat într-o sală greşită, apoi şi-a găsit numele pe liste.

Citește și
alegeri diaspora
Alegeri Prezidențiale 2019. Mobilizare în diaspora, în a treia zi de vot

Ludovic Orban, prim-ministrul României: "Pentru o Românie dezvoltată, puternică, respectată în lume, în care drepturile şi libertăţile fiecărui cetăţean sunt respectate cu sfinţenie şi în care fiecare om are o şansă de a reuşi în viaţă. Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge."

Viorica Dăncilă a votat la Colegiul Naţional Sfântul Sava din Capitala în jurul orei 8. Nu a venit singură, ci alături de soţ şi de Lia Olguța Vasilescu. Grăbită să dea declaraţii, a uitat să îşi ia buletinul după ce a ieşit din cabină.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD: "Am votat pentru o România a bunăstării a drepturilor garantate, o Românie sigură şi demnă, în care românii să nu trăiască cu teamă zilei de mâine"

În jurul orei 9, preşedintele Klaus Iohannis a mers, la liceul Jean Monnet, fără soţia sa, aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile europarlamentare din luna mai.

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România şi sper să primesc confirmarea că foarte mulţi romani îşi doresc acelaşi lucru. E cea mai importantă zi pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Dragi romani vă aştept la vot!"

Dan Barna a votat la Sibiu, în localitatea natală, în jurul orei 10.00, împreună cu părinţii şi soţia.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a votat în satul natal, Cârța, din judeţul Harghita.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: "A spus că votează pentru viitorul României, pentru respect şi încredere, pentru o societate care va înveşti în cele două lucruri importante educaţie şi protecţia mediului şi susţinerea economiei".

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult