Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri parlamentare. Joi a fost ultima zi în care s-au depus candidaturile. Ce s-a întâmplat cu Dăncilă și Șerban Nicolae

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi a fost ultima zi în care s-au mai putut depune candidaturi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

La PSD, nume vechi, precum Florin Iordache, Eugen Nicolicea ori Viorica Dăncilă, nu se mai regăsesc pe liste. De supărare că a fost eliminat, Șerban Nicolae a anunțat joi că își dă demisia din PSD și candidează din partea altui partid.

După ce a fost timp de 12 ani senator, Șerban Nicolae a ieșit de pe listele PSD. Cel care i-a fost ani la rând alături lui Liviu Dragnea spune pe Facebook că a fost pus în fața celui mai greu moment din cariera sa politică: acela de a-și da demisia din PSD.

Marcel Ciolacu, președinte PSD: „Nu i-am reproșat domnului Șerban Nicolae nicio activitate. Am lucrat cu materialul clientului și domnul Șerban Nicolae nu a fost propus de nicio organizație să fie pe liste.”

Dar Șerban Nicolae și-a găsit rapid aliați și spune că va candida pe listele Partidului Ecologic. În Parlament s-a remarcat prin asaltul asupra justiției la care a participat în calitate de președinte al Comisiei Juridice din Senat. A ieșit în evidență și cu ieșiri injurioase.

Citește și
alegeri parlamentare 2020
Alegeri parlamentare 2020. Joi este termenul limită pentru depunerea listelor de candidaţi

Cătălin Rădulescu, zis și deputatul mitralieră, care s-a lăudat că are un pistol mitralieră și e gata să iasă pe stradă, a fost exclus din PSD, după ce nu a participat la ultima moțiune de cenzură.

Pe dinafară a rămas și fostul ministru al Educației Liviu Pop, supranumit ministrul "genunche". Acesta a fost exclus de pe listele PSD Maramureș.

Cunoscut mai mult pentru greșelile gramaticale, Liviu Pop a făcut un sondaj pe Facebook în care și-a întrebat prietenii dacă să rămână sau nu în PSD.

Pe listele social-democraților au rămas însă multe nume din garda veche, precum ministrul Finanțelor din cabinetul Dăncilă, Eugen Teodorovici, Robert Cazanciuc, Felix Stroe sau Mihai Fifor.

Încă un mandat de senator își dorește și Călin Popescu Tăriceanu. Chiar în ziua în care și-a depus candidatura, a aflat că poate fi anchetat pentru acuzațiile de abuz în serviciu și uzurparea de calități oficiale, după ce a refuzat să demită un senator PSD găsit incompatibil.

Călin Popescu Tăriceanu, candidat Pro România: „Rezist, nu mă dau bătut, chiar dacă unii vor să mă intimideze."

Tăriceanu candidează pentru partidul lui Victor Ponta, după fuziunea Alde și Pro România.

Victor Ponta, președinte Pro România: „Călin va fi primul pe lista la Senat și eu la Cameră."

A fost ultima zi în care s-au mai putut depune candidaturi, iar acum bătălia poate să înceapă. Cu toții își doresc un fotoliu confortabil de parlamentar, cu un salariu care depășește 10.000 de lei și la care se adaugă și alte beneficii, cum ar fi chiria decontată. Un alt beneficiu este imunitatea. Cei ajunși în această funcție nu pot fi cercetați penal fără acordul colegilor din Parlament.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult