Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răsturnări de situaţie în bătălia pentru Capitală. Liberalul care a trecut în tabăra PSD

Your browser doesn't support HTML5 video.

Crește numărul candidaților pentru Primăria Capitalei, cu o lună și jumătate înaintea alegerilor locale. Alături de Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, vrea să intre în cursă și fostul președinte Traian Băsescu.

Bătălia electorală a schimbat și culoarea politică a unor candidați la primăriile de sector.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fost primar al Capitalei din 2000 până în 2004, în prezent Europarlamentar PMP, a declarat că vrea să intre în cursa electorală.

Gabriela Firea, actualul primar al capitalei, candidat la al doilea mandat din partea PSD și Nicusor Dan, din partea PNL şi Alianţei USR Plus au fost printre primii care au anunţat că vor să candideze.

În bătălia pentru Bucureşti a intrat şi Calin Popescu Tăriceanu, fost preşedinte al Senatului şi fost premier. Acesta a declarat că va prezenta şi un program pentru Bucureşti într-un eveniment special.

Între timp, apar suprize şi în lupta electorala pentru sectoare. Astăzi, PNL şi alianţa USR Plus au lansat candidatul comun pentru sectorul 6, pe Ciprian Ciucu.

În sectorul 3, este o situaţie aparte. Actualul primar, Robert Negoiță, care a ajuns în funcţie pe listele PSD, a făcut o alianţă cu Victor Ponta, iar acum candidează independent. În schimb, PSD îl pregăteşte pentru cursa de la 3 pe actualul viceprimar, Aurelian Bădulescu.

Lucrurile sunt tulburi şi în sectorul 2. Dan Popescu, actualul viceprimar, care intenţiona să candideze pe listele PNL nu a mai fost ales candidat comun din partea Alianţei USR Plus şi Partidului Naţional Liberal.

În locul său a fost înaintat Radu Mihaiu, un antreprenor IT. După o întâlnire la primărie cu Gabriela Firea, viceprimarul Dan Popescu a anunţat că va candida în sectorul 2 din partea PSD.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult