CTP, despre unificarea partidelor de stânga: „E amuzantă, e vorba de ologul, chiorul și ciungul care se unesc”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Andreea Esca: Ce părere aveți de Cristian Popescu „Piedone”?
Cristian Tudor Popescu: „Nu vreți să știți părerea mea despre acest individ și nu cred că asta e important. Important e altceva: cum a fost posibil să fie votat și să câștige sectorul. S-a întâmplat asta pentru că acest Piedone și-a ales cu precizie ținta, acest sector 5, sectorul cel mai sărac și cel mai puțin educat al Capitalei. Acolo bântuie sărăcia, ignoranța, întunericul. Și când duci o astfel de viață, ești mai puțin sensibil la tragediile altora. Empatia îți scade. E un adevăr. Oamenii săraci, ignoranți și neștiutori sunt interesați exclusiv de ce se întâmplă cu ei, dacă au astăzi o slujbă, dacă au ce pune pe masă, dacă au o casă. Pe asta a mizat acest Piedone și a mai mizat pe ceva, atunci când a folosit verbul „a frige”, care ne poate face, pe dumneavoastră și pe mine, să căscăm ochii la așa ceva, să pui verbul „a frige” într-o zi de campanie, el fiind, așa cum a și recunoscut atunci, vinovat clar și major de ce s-a întâmplat la Colectiv. A mizat pe acei oameni care, cu siguranță, nu sunt puțini în Sectorul 5, care cred că a fost vorba de niște sataniști acolo, la Colectiv, și bine că au ars, care sunt convinși că focul a fost pus acolo de către Iohannis și de către Bruxelles, ca să cadă guvernul PSD-Ponta. Ce am spus eu acum a fost susținut de televiziunile PSD intens, de așa-zișii analiști ai partidului, teoria cu focul pus. A știut cui să se adreseze”.
Andreea Esca: Dacă ar fi să tragem o concluzie, credeți că acum oamenii au votat oameni sau partide?
Cristian Tudor Popescu: „Și-și. Au fost situații în care clar omul a fost cel care a determinat votul, dar, în majoritatea situațiilor, după părerea mea, a fost un vot împotriva PSD”.
Andreea Esca: Dacă vorbim despre Negoiță, credeți că a fost votat în continuare pentru că oamenii sunt mulțumiți în sectorul lui?
Cristian Tudor Popescu: „Da, sunt. Mi-au spus și oamenii pe care nu-i suspectez ca fiind pesediști și care mi-au spus: „domnule, nu am ce să-i reproșez!”. Omul face treabă acolo și de aceea a fost votat.
Andreea Esca: Pentru mine a fost o mare bucurie s-o văd pe colega noastră Elena Lasconi că a câștigat la Câmpulung Muscel. Ea cum credeți că a convins?
Cristian Tudor Popescu: „Pe acest trend care a început în 2015, cu cei 50.000 de oameni ieșiți în Piață după Colectiv. A continuat cu cei 600.000 ieșiți împotriva Ordonanței 13. A continuat cu votul de anul trecut, de la europarlamentare, de la prezidențiale. Oamenii, așa cum v-am spus, și ăsta mi se pare lucrul cel mai important, se eliberează de frică. Care a fost cuvântul pe care l-a folosit Ciolacu, de multe ori, și PSD, în retorica anti-guvernamentală? Haos. Dacă nu ne votați pe noi, e haos. Noi, care suntem urmașii partidului ăluia, unde nu mai mișca nici vrabia pe creangă. O fi haos, dar nu mai vrem să stăm încremeniți în sloiul ăsta de gheață, plin cu mumii, pe care ni l-a lăsat Ceaușescu. Și cred că mai e un lucru important de spus aici. În disperare de cauză, PSD acum, pe lângă faptul că anunță unificarea stângii, care e amuzantă, e vorba de ologul, chiorul și ciungul care se unesc, de la 1 virgulă ceva procente, cât au PRO România și Alde, nu au nicio șansă să mai intre în Parlament, dar se unesc, acum îi roade grija de faptul că a pierdut PNL voturi în favoarea USR, ca și cum ar fi treaba lor. Dar ei văd în asta o șansă, o slăbiciune, n-or reuși să se-nțeleagă și poate mai au și ei o șansă. N-au înțeles nimic, în continuare. PSD a pierdut, pentru că PSD a avut acum o ocazie de retorică anti-PNL, anti-guvernamentală formidabilă dată de pandemie și au utilizat-o la maximum, pentru a-i demoniza pe guvernanți, „dictatorii”, „botniță”, având niște aliați foarte puternici, adică Avocatul Poporului și Curtea Constituțională. Au tras cu toate bombele populiste împinse până la demență iresponsabilă, 40% la pensionari, dublăm alocațiile, le dăm și la profesori, nu se știe de unde, dar le dăm. Sub aceste rafale, care au avut efect, au pierdut voturi, într-adevăr, PNL și guvernul. Dar voturile nu s-au dus la PSD. Oamenii au spus, „da, bun, ăia nu-s, dar ne ducem la USR și chiar la PMP”. Nu s-au dus nici la PSD, nici la ALDE și nici la PRO România”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: USR , PSD , PNL , cristian tudor popescu , ctp , alegeri locale
Dată publicare: 28-09-2020 20:30