Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri locale 2020. CTP, după rezultatele exit-poll: ”PSD se îndreaptă spre nicăieri”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gazetarul Cristin Tudor Popescu este de părere că PSD este în cădere mare în preferințele electoratului, după rezultatele exit-poll dezastruoase pentru social-democrați, înregistrate la alegerile locale 2020.

Invitat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV, duminică seara, CTP a arătat că PSD a pierdut mulți votanți după alegerile pentru Parlamentul European, chiar dacă - după ”episodul” arestării fostului lider Liviu Dragnea - partidul a încercat să convingă electoratul că s-a schimbat și că este un partid care respectă valorile europene.

”PSD nu mai are poză de buletin din momentul dispariției lui Dragnea de la conducerea partidului. Cei care au venit acum, au avut o conduită, au ales o cale de imagine pentru PSD prin care au pierdut și din voturile pe care le mai păstraseră la europarlamentare. Pentru că nu au reușit să mai aducă votanți noi, n-au reușit să convingă pe nimeni că au devenit un partid european, că sunt deschiși, că nu mai au treabă cu atacarea justiției, cu corupția, cu hoțiile și așa mai departe. Toată povestea din perioada Dragnea. Nu au reușit să convingă pe nimeni.

În schimb, faptul că a dispărut aproape complet de la PSD, a fost sugrumat discursul agresiv antieuropean, antioccidental, antijustiție, cu toate acele caracteristici, chiar conspiraționist la nivel mondial, a făcut să piardă din votanții din nucleul lor dur. Pentru că acolo oamenii cred în așa ceva, și aceștia sunt niște votanți pe care i-au pierdut. Deci cu această conducere, PSD se îndreaptă spre nicăieri în momentul de față. Și atunci, să vedem ce se va întâmplă în plan intern.” - a declarat Cristian Tudor Popescu la Știrile ProTV.

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde.

Citește și
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu: Gabriela Firea a ales calea cea mai grea şi a refuzat orice joc politic

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult