Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Sunt niște animale foarte frumoase”. Iepuri, găini și porumbei de rasă din cinci județe, într-o expoziție în Bistrița Năsăud

Your browser doesn't support HTML5 video.

Crescători de iepuri, găini și porumbei din cinci județe și-au dat întalnire în acest weekend la Livezile, în Bistrița Năsăud.

Au adus cu ei peste 200 de exemplare, cele mai frumoase din rasa lor, care s-au lăsat admirate și mângâiate. Cei interesați au putut face achiziții direct din expoziție.

Pasionații au etalat cele mai frumoase exemplare din crescătoriile lor. Uriașul gri, vienezul albastru sau neozeelandezul alb, sunt câteva rase de urecheați cu reprezentanți la expoziție.

Copil: „Sunt niște animale foarte frumoase și foarte interesante.”

Femeie: „Am venit special. I-am adus aici că să îi vadă. Reporter: Își doresc un iepuraș? Femeie: Da, poate le aduce iepurașul de paște unul.”

Citește și
aspa caini lacul morii
Nicușor Dan a făcut bilanțul câinilor maidanezi din București. Câte animale au fost capturate în 2023

Bărbat: „Am văzut rasa future francez, iepure, este foarte bună și de carne, am văzut uriaș german, numai că aceaștia sunt mai sensibili puțin. Neozeelandezul alb, o rasă foarte bună pentru carne. Într-un cuvânt, îmi place expoziția.”

Porumbeii sau găinușele au captivat la rândul lor vizitatorii.

Copil: „Mă uit și la găini, am și eu găini și am venit la expoziție, să vin, să vizitez.”

Femeie: „Sunt interesată de găini, încă nu am ajuns la ele. Vrem să cumpărăm, să avem din primăvară și noi.”

Horațiu Boțan, organizator: „Expoziția aceasta a fost făcută pentru că noi să știm ce valoare genetică au animalele respective, oamenii pot să vadă iepuri, păsări și porumbei, în care nu se pot vedea în fiecare curte. Sunt animale selectate, de exemplu, din 60 de animale, de aici crescătorul se prezintă cu patru ,opt animale, cele mai bune din gospodăria lui.” Expoziţia mai poate fi vizitată și duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult