Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Sunt moartă? Am ajuns în Rai?”. Turistă din Cehia, găsită în șoc hipotermic pe un versant din Piatra Craiului

Your browser doesn't support HTML5 video.

„Sunt moartă? Am ajuns în rai?” Acestea au fost primele cuvinte rostite de o turistă din Cehia către salvamontiștii care au găsit-o aproape degerată, în zăpadă, pe un versant periculos din munții Piatra Craiului.

Salvatorii au fost șocați să vadă că tânăra urcase pe creasta muntelui îmbracată de oraș, cu poșetă și colanți.

Studentă la Arte în București, tânăra de 24 de ani a pornit joi dimineața din Zărnesti către Cabana Curmătura și, mai apoi, spre Vârful Turnu de pe creasta Pietrei Craiului.

Era îmbrăcată cu cizme de piele, colanți, un hanorac subțire, iar pe umar purta poșetă. Nu avea mănuși, caciulă și nici lanternă.

Peste zi a reușit să ajungă pe creastă pentru că traseul era însorit, fără zăpadă. Dar, pentru coborâre, a ales o poteca nordică, cu gheață și zăpadă. A prins-o noaptea și, udă, înghețată și epuizată, a sunat după ajutor.

Citește și
telefon
Un român aflat în pericol a contactat pe WhatsApp un număr la întâmplare pentru a cere ajutor. Ce a urmat e demn de un film

Salvamontiștii din Zărnești au găsit-o ghemuită în zăpadă, în hipotermie.

Cu greu au reușit să o trezească din amorțeală iar primele ei cuvinte au fost: „Sunt moartă? Am ajuns în Rai?”. Salvatorii au echipat-o cu haine groase și au reușit să o coboare cu bine de pe munte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult