Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O tânără de 19 ani și-a pierdut temporar auzul după ce un bărbat i-a aruncat o petardă în mașină, „ca să facă o glumă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incident sinistru s-a petrecut în Piatra Neamţ. O tânără a ajuns la spital în stare de şoc, după ce un individ i-a aruncat în maşină o petardă aprinsă.

La rândul lor, doi copii, tot din zona Moldovei, au probleme de vedere după explozii similare.

Tânăra de 19 ani era singură în mașina și aștepta pe cineva în parcarea unui mall. Lăsase deschisă portiera pe partea sa când un individ a trecut pe lângă autovehicul și a aruncat înăuntru o petardă aprinsă.

A urmat o explozie puternică, în urma căreia fata și-a pierdut pentru o vreme auzul. A ajuns la spital cu dureri teribile la urechi. Reținut de polițiști, bărbatul de 48 de ani a susținut că a vrut să facă o glumă.

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul care a aruncat petarda. El a fost amendat cu 3.000 de lei și este cercetat într-un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

Citește și
Copil de 12 ani din Maramureș, rănit grav după ce aprins petardele găsite într-un șanț. Medicii au reușit să-i salveze ochiul
Aproape 1.300 kilograme de petarde, baterii de artificii şi rachete, trimise prin curier din Slovacia, confiscate

Incident sinistru și într-un sat din Vaslui. Un băiat de 13 ani mergea pe stradă, când un alt copil a aprins o petardă în interiorul unei sticle. Recipientul a explodat, iar cioburile i-au intrat în ochi celui aflat în trecere.

Copilul a ajuns în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. A fost operat imediat, dar și-a pierdut complet vederea la ochiul stâng. Și cel drept este afectat.

Romeo Crețu, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui: „Este un caz tragic. A fost victima unui concurs de împrejurări nefericite. O traumă care sperăm să nu îl marcheze pe tot restul vieții”.

Tot la Iași a fost internat și un băiețel de șapte ani din județul Botoșani căruia i-a explodat în mână o petardă.

Camelia Bogdanici, medic primar oftalmolog: „A suferit leziuni la nivelul unui ochi, cu multipli corpi străini. M-a surprins seninătatea mamei care nu a realizat ce se poate întâmpla în momentul în care un copil se joacă cu o petardă”.

Mama copilului rănit: „S-a jucat în stradă și a găsit o petărduță și când a aprins a ieșit așa un picuț de praf, un picuț de flamă și i-a venit în ochi. Pe moment atunci l-a usturat, dar după i s-a părut că are ceva în ochișori și nu putea să îi țină deschiși”.

Din fericire, rănile copilului se vor vindeca. La fel ca el, în fiecare an, peste 1.000 de pacienți ajung la doctor din cauza petardelor. Unii sunt mutilați pe viață. Cele mai multe tragedii se petrec în noaptea de Revelion.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult